header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: „Знаци са неба“ (видео) Штампај Е-пошта
петак, 30 септембар 2011
 

 И кад се наврши хиљаду година

 биће пуштен сатана из тамнице своје,

и изићи ће да вара народе

што су на четири краја земље, Гога и Магога...

(Откр. 20, 7-8).

Знаш знаке Антихристове, сећај их се не само ти,
него их свима саопштавај нештедимице.
Свети Кирило Јерусалимски

Очигледно је да за нас, православне хришћане, наступају она смутна и тешка времена о којима су говорили Господ Исус Христос и Свети Оци. То, свакако, није разлог ни за страх ни за панику, али јесте разлог за наше неодложно покајање, јер већ је близу код врата (ср. Мк.13,29). Нема разлога за страх (осим страха Господњег, који је почетак мудрости) и панику, али има разлога за умножавање наших молитава, постова, милостиња, исповести, за причешћивање Светим Тајнама Христовим, како бисмо задобили благодат Божију која нас једино може сачувати неповређеним у часу искушења који ће доћи на сав васиони свет. Времена која су пред нама, међутим, неће бити и последња само ако принесемо Господу покајање и плодове достојне покајања.

У последње време знатно је умножен број извештаја медија о појави тзв. „НЛО“ у различитим деловима света (прилог бр.1: "НЛО" над Лондоном). С обзиром на умножавање зла и греха у свету, несумњиво је да ће таквих и сличних појава „знакова са неба“ бити све више и више на читавој планети. Земаљске слуге онога који је пуштен да вара народе на четири краја земље, отпочеле су пројекат преваре и обмане читавог човечанства. Како не бисмо остали у тами незнања, и постали лак плен Антихристових лажних чудеса, Господ Исус Христос нас је упозорио да ће лажни христости и лажни пророци „показати знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране“ (Мт. 24,24).

 

Оно што није учинио Христос, учиниће Антихрист – даће људима „знак са неба“

Како би обмануо и поробио сво човечанство, Антихрист ће употребити оне исте начине које је употребио Сатана кушајући Господа Христа. Друго сатанско кушање пројавило се кроз преношење Господа у Јерусалим на кров храма и речи: „Ако си Ти Син Божји, скочи доле; јер је написано: Анђелима својим заповедиће о Теби, и узеће Те на руке, да се не спотакнеш о камен ногом Твојом" (Мат. 4, 5-6). Тумачећи ово кушање, чија је суштина – празан ефекат, без икаквог разумног и узвишеног циља, као и искање знака од  Господа, протојереј Борис Молчанов каже:

>>Овај предлог ђавола значио је ово: скочи доле и појави се окружен и ношен јатом Анђела пред зачуђеним народом, да би народ, видевши тај знак (знамење) одмах Те признао за Сина Божјег. И ово искушење од стране Сатане под лепом на око бригом о буђењу у народ вере у Божанско достојанство Спаситеља представљало је собом не нешто друго него потпуно одбацивање Крста Христовог, одбацивање Искупљења, јер је оно предлагало Христу да постане вођа, који ће привлачити себи масу народа празним ефектом (утиском), не захтевајући од ње никакав морални подвиг ни самоодрицање.

Од Господа су знак сахтевали и фарисеји, који се нису задовољили многобројним чудесима која је чинио Господ, него су захтевали од Њега нарочито чудо: знак с неба (Мк. 8,12). Жељу знака с неба изражавао је понекад и народ. Тако су после чудесног умножења пет хлебова и нахрањења њима многољудног скупа, у коме је било 5.000 људи, осим жена и деце, очевици тог чуда и учесници ове трпезе говорили су Господу: „Који знак Ти показујеш, да видимо и верујемо Ти? Оци наши једоше ману у пустињи, као што је писано: хлеб с неба даде им да једу" (Јован 6, 30-31). Њима се учинило недовољним чудо умножавања хлебова у рукама Спаситеља: оно се збивало у тишини, са светим смирењем, каквим су била проникнута сва дела Богочовека, а њима је био потребан спектакуларни призор, њима је био потребан ефекат. Њима је било потребно да се небо покрије густим облацима, да загрме громови и засевају муње, да хлебови падају из ваздуха - с неба (Епископ Игнатије Брјанчанинов, том IV, 296-297).

Захтев таквог знака од Богочовека био је тежак грех, јер је исходио из телесног разума, који одбацује ма какав узвишени циљ ради спољашњег ефекта. Чувши овај дрзак и богохулни захтев знака, Господ је дубоко уздахнуо и рекао: „Зашто род овај тражи знак? Заиста вам кажем: неће се дати знак роду овом. И оставивши их... оде" (Марко 8, 12 -13). Овај захтев знака с неба био је захтев чуда, али разметљивог чуда Сатане.<<

Међутим, оно што није хтео учинити Господ, учиниће Антихрист: он ће дати знак са неба! Свети Јован Богослов говори да ће Антихрист чинити велика дела, „да и огањ силази с неба на земљу пред људима" (Откр. 13,13). „Свето писмо указује на ово чудо као највеће од свих чуда Антихристових, и место овога знамења је ваздух: оно ће бити прекрасан и страшан призор. Оно ће највише деловати на чуло вида, одушевљавајући га и обмањујући" (Епископ Игнатије, IV, 302). Свети апостол Павле назива Сатану „кнезом који господари у ваздуху" (Еф. 2, 2). Из тог разлога Свети Симеон Нови Богослов упозорава да се ретко „гледа у небо из страха (предострожности) од лукавих духова у ваздуху, због чега се и називају ваздушним духовима, који производе многе и разне преваре у ваздуху" (Добротољубље том V, О трећем облику пажње). Свако приклањање пажње и одушевљавање ваздушним демонским појавама, прети неизбежном погибијом онима који им верују. „Све демонске појаве имају то својство, да је чак и најмања пажња и поверење према њима опасно; једна таква пажња може произвести штетан утисак и донети тешко искушење" (Епископ Игнатије, IV, 329). Антихристова чудеса, извршена сатанском силом, биће спектакуларна и производиће неодољив утисак на гледаоце. „Људи неће схватити да чудеса његова немају никакав добар и разуман циљ, никакво одређено значење, да су она далеко од истине, препуна лажи, да су она - чудовишна, злобна и бесмислена представа, са циљем да... обмане и превари" (Епископ Игнатије, IV, 300). Видеће ова чудеса, људи ће, по слепоћи својој... признати их за манифестацију силе Божје и са одушевљењем примити Aнтихриста за бога. Антихрист ће наметнути страх претњом и чудесима својим. Њима ће задовољити неразумну радозналост и грубо незнање, задовољити славољубље и гордост људску, задовољити телесно мудровање, задовољити сујеверје, довести у недоумицу људску ученост. Сви људи који се руководе светлошћу своје пале природе, који су се отуђивали од руководства Божје светлости - привући ће се у послушност варалици (Откр. 13, 8; Епископ Игнатије, IV, 302).

 

Савремена техничка достигнућа у служби Антихриста: могућности 3D технологије (видети прилог бр.2)

Антихрист, у чијем ће лицу, по учењу Светих Отаца, сам Сатана постојано деловати, изводиће своја лажна чудеса уз помоћ демона и савремених техничких средстава. Када су техничка средства у питању, не смемо сметнути с ума да она у комерцијалној употреби далеко заостају иза оних које креатори Новог светског поретка користе, али их држе у строгој тајности. По неким тврдњама, компјутерска технологија, на пример,  којом се они служе, око 15 година је испред оне која је у масовној употреби.

На видео запису који објављујемо у прилогу број 2, можемо видети јавно показивање неких достигнућа 3D технологије. Уколико су објекти приказани за јавност тако високог квалитета, с правом се поставља питање какви су они који се држе у тајности? Очигледно је да се Aнтихрист и његове слуге припремају да небо користе као велики екран, где се уз помоћ сателита и ласерских пројектора холографских слика, производе тродимензионални оптички холограми и звукови, као што су, на пример,  холограми „НЛО“ и других „знакова са неба“. Сасвим је могуће да ће на тај начин свету бити представљен и сам лажни спаситељ. Прецизније речено, представа ће се, вероватно, састојати од вишеструких холографских слика у различитим деловима света, где ће свако примати различиту слику „спаситеља“ у складу са доминантним религијским веровањима у том подручју. Са компјутерском анимацијом и звуковима који се јављају ради подражавања осећаја дубине простора – свемира, они који не буду ограђени благодаћу Божијом, који  немају духовни разум, већ се руководе плотском мудрошћу своје пале природе, повероваће да је њихов дугоочекивани спаситељ дошао.

 

„Чувајте се да вас ко не превари“ (Мт. 24,4).

У данима који су пред нама, сатана ће употребити сву своју моћ да што више људи обмане и заведе на пут погибли. Зато се непрекидно сећајмо речи Господњих: „Чувајте се да вас ко не превари“ (Мт. 24,4), и "...Чувајте се да вам срца не отажају ждерањем и пијанством и бригама овога света, и да вам овај дан не дође изненада (ср. Лк. 21,34). Имајмо свагда пред очима пример мудрих Ниневљана који се покајаше чувши пророштво Јонино; "И Бог виде дела њихова, где се вратише са злога пута својега; и раскаја се Бог ода зла које рече да им учини, и не учини.“ (Јона, 3,10).

Прилог бр. 1: "НЛО" изнад Лондона, 24.јуни 2011.

Прилог бр. 2: Могућности 3D технологије

Последњи пут ажурирано ( среда, 13 децембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 99 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.