header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Папи Бенедикту XVI уручен орден Православног богословског факултета Универзитета у Солуну (видео)
Папи Бенедикту XVI уручен орден Православног богословског факултета Универзитета у Солуну (видео) Штампај Е-пошта
петак, 07 октобар 2011
        5. октобра, за време опште аудијенције, представници Солунског универзитета уручили су папи Бенедикту XVI орден Св. Јасона који додељује Богословски факултет у Солуну.

У захвалној речи, папа је тај гест оценио као знак растућег разумевања између католика и „православних“ модерниста. Ја се молим, да то буде наговештај још већег напретка у нашим напорима да одговоримо на Господњи позив за јединство, - рекао је Бенедикт XVI.

0&hl=en&fs=1"> 0&hl=en&fs=1" />

 

+++

Коменатар са сајта „Андимодернизм.ру“:

Роман Вершилло (уредник сајта „Антимодернизм.ру"):

07.10.2011 в 12:25 пп

Занимљиво је да је професор догматике на овом факултету др Димитрије Целенгидис, чији су се оштри текстови против католика појавили прошле године на сајту „Апологет“ и „Правосалавије.ру“. Ови текстови су из непознатих разлога нестали са ових сајтова.

По материјалу са сајта „Антимодернизм.ру“ приредило

Уредништво „Борбе за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.