header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Митрополит Иларион: Свети отац је човек вере
Митрополит Иларион: Свети отац је човек вере Штампај Е-пошта
недеља, 02 октобар 2011

Papa primio u audijenciju metropolita Hilariona

 Sveti je Otac prije podne u Apostolskoj palači u Castel Gandolfu primio u audijenciju metropolita Hilariona, predsjednika Odjela za vanjske crkvene odnose Moskovskoga patrijarhata. Nakon susreta s Papom, metropolit se zadržao u kratkom razgovoru s novinarom Radio Vatikana.

Sveti je Otac čovjek vjere i svaki put kad se s njim susretnem ohrabren sam njegovim duhom i njegovom predanošću životu Crkve u cijelome svijetu. Također sam iznenađen njegovim vrlo dobrim poznavanjem pravoslavne tradicije i njegovom odanošću dijalogu između katolika i pravoslavnih. Prije nekoliko dana, kada je bio u Njemačkoj, susreo se s predstavnicima pravoslavnih crkvi u Njemačkoj i govorio je o dijalogu između Katoličke i Pravoslavne crkve. Svi misle da će ponašanje poglavara Rimske crkve pridonijeti boljem uzajamnom razumijevanju – kazao je metropolit Hilarion.

Na upit o mogućem susretu između Pape i patrijarha Kirila, rekao je kako vjeruje da će se prije ili poslije ostvariti taj susret. Još nismo spremni razgovarati o datumu, mjestu i protokolu, jer za nas je najvažniji sadržaj susreta. Čim se složimo o sadržaju, o točkama u kojima se još ne slažemo ili imamo različita mišljenja, susret će biti upriličen. U svakom slučaju, moramo ga vrlo dobro pripremiti i stoga se ne smijemo žuriti sa susretom – zaključio je metropolit Hilarion.

Sveti je Otac Benedikt XVI. uputio brzojavnu čestitku glavnom rimskom židovskom rabinu u povodu blagdana Rosh Ha-Shanah, Yom Kippura i Sukkota želeći svoj židovskoj zajednici obilje milosti i blagoslova te da svijetu kojemu su potrebni svjedoci istine i dobrote to i budu.

http://www.radiovaticana.org/cro/articolo.asp?c=524892

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.