header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Спремају се за светску кризу; на шта је мислила НАСА? Штампај Е-пошта
петак, 07 октобар 2011

ПАНИКА: АМЕРИКА ПРАВИ ЗАЛИХЕ ХРАНЕ!

  Влада САД, у страху од нове рецесије, складишти огромне количине намирница

ВАШИНГТОН - Предвиђају најгори сценарио?!

Влада САД прави огромне залихе хране, предвиђајући нову светску економску кризу, објавили су поједини амерички информативни сајтови, позивајући се на запослене у Робним резервама Сједињених Држава.

У јавност је процурила информација да влада САД последњих дана наручује велике контингенте основних људских намирница у дехидрираној, инстант верзији.

- На питање зашто наручују толике количине хране, извор из владе само је рекао: „Знаш и сам шта нас чека“ - изјавио је, наводно, један од запослених у Робним резервама.

У Америци се ових дана развила полемика о томе да ли је реч о редовним набавкама основних намирница за случај катастрофалних временских непогода, пошто је све алармирала чињеница да пристижу тако велике поруџбине. Еврозона је у великој кризи, оцене привредног раста и за ЕУ и САД су ниже од планираних, незапосленост све више оптерећује америчко друштво, а водећи светски стручњаци из дана у дан упозоравају да нам прети нова глобална криза.

Тренутно је 43 милиона Американаца набоновима за храну, што значи да једног од седам грађана САД храни држава.

 

На шта је мислила НАСА?

Недавно је с највишег врха у НАСА запосленима у овој америчкој свемирској агенцији стигао имејл у којем се на њих и њихове породице апелује да се припреме за „ванредне ситуације“.

„Разговарајте са својим укућанима о томе шта треба да предузмете у ванредним ситуацијама. Размислите о природним непогодама или нападима попут оног од 11. септембра, али и о неким другим непредвидивим моментима. Направите добро план о томе и припремите се“, саветују у НАСА.

Протести у Њујорку

На демонстрацијама одржаним у центру Њујорка ухапшено је 80 демонстраната који су протестовали против политике Вол стрита. Протестанти су на Менхетну узвикивали пароле против финансијске политике САД јер фаворизује слој богатих, а на неколико сати је био и блокиран саобраћај у овом делу града.

http://www.kurir-info.rs/planeta/panika-amerika-pravi-zalihe-hrane-129294.php

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 3 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.