header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Под председништвом православног митрополита на Малти заседала екуменистичка комисија
Под председништвом православног митрополита на Малти заседала екуменистичка комисија Штампај Е-пошта
уторак, 08 новембар 2011

 Од 31. октобра до 5. новембра на Малти је одржано редовно заседање Мешовите радне групе Светског савета цркава и Римокатоличке цркве. Заседање je одржано под председништвом митрополита тарговиштанског Нифонта (Румунска Патријаршија) и римокатоличког надбискупа Диармида Мартина и било је посвећено припреми скупштине ССЦ у Пусани 2013. године. У име Руске Православне Цркве на пленарној седници учествовао је службеник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, ђакон Алексеј Дикарев, саопштила је Служба за комуникације ОВСЦ.

Учесници скупа разматрали су и усвојили коначне верзије четири заједничка документа, које је у току свог мандана припремила Заједничка радна група. Реч је о следећим документима: „Рецепција као кључ за напредак међухришћанског дијалога“, „Духовни корени међухришћанског дијалога“, „Екуменистички одговор на проблем миграције хришћана“, „Црква у животу младих и млади у животу Цркве“. Планирано је да ови документи буду објављени 2013. године.

***

Мешовита радна група Римокатоличке цркве и Светског савета цркава основана је 1965. године у циљу развијања међухришћанског дијалога и сарадње. Чланови ове групе мењају се на сваких седам година и мандат добијају од Генералне скупштине ССЦ и Папског савета за унапређење јединства хришћана.

По материјалима са сајтова „Служба коммуникации ОВЦС “ и „Антимодернизм.ру“ приредило

Уредништво „Борбе за веру“

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.