header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Форум теолога Централне и Источне Европе отворен у Москви
Форум теолога Централне и Источне Европе отворен у Москви Штампај Е-пошта
среда, 16 новембар 2011

 Москва, 14. новембар - РИА Новости, Виктор Хруљ.

Форум католичких и православних теолога Централне и Источне Европе одржава се у Москви на иницијативу римокатоличког монашког реда фрањеваца, а уз подршку Московске надбискупије Наше Госпе, саопштила је служба за информисање ове надбискупије.

Учеснике форума, који је отворен 14. новембра, поздравио је челник руских римокатолика надбискуп Паоло Пеци.

Форум, на коме учествују теолози из Русије и иностранства, научници, библисти, предавачи високообразовних институција, издавачи духовне литературе, преводиоци, стручњаци из области културе и уметности,  посвећен је хришћанским вредностима у савременој Европи. Са руске стране учествују: протојереј Димитриј Сизоненко (службеник ОВСЦ), Антон Адам, Игор Боранов, Павел Мењ, Андреј Десницкиј, Александар Доброер, Виталиј Задворниј, Лилија Ратнер, Ирина Јазикова и други.

На форуму ће, конкретно, бити разматрани различити аспекти предавања хришћанских вредности кроз духовну литературу, њихово формирање у студентским срединама, проблем феминизма, као и заступање ових вредности на интернету.  

Пажња предавача биће усмерена на особености хришћанске културе на територији бившег Совјетског Савеза и других социјалстичких држава.

Организатори овог догађаја сматрају да ће посебно интересовање изазвати реферати православних богослова, јер је управо Русија претрпела највећи удар атеистичке совјетске културе.

Овај форум, иначе шести по реду, одржава се под покровитељством теолошког факултета Лублинског католичког универзитета. Прошле године богослови Централне и Источне Европе сусрели су се такође у Русији – у Санкт Петербургу. До тада су се по два пута окупљали у Пољској и Украјини.

По материјалима са  news.mail.ru“ и „inform-relig.ru“ приредило

Уредништво: „Борбе за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.