header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Санкт Петербург: Римокатолици и православни разматрали питање папског примата Штампај Е-пошта
уторак, 15 новембар 2011

 У Санктпетербуршкој православној Духовној академији је од 12-13. новембра одржан VIII сусрет Мешовите православно-католичке радне групе „Св. Иринеј Лионски“.

По речима секретара ове групе, Јоханеса Елдемана,  „радна група се састаје сваке године у различитим земљама ради разматрања најсложенијих питања која постоје између наших цркава. Данашњи сусрет био је посвећен разматрању питања поимања догмата о безгрешности папе, који је проглашен на I Ватиканском концилу 1870. године, и реакцији Православних Цркава на исти. Поред теолошке дискусије коју су водили, учесници радне групе су се упознали са Санктпетербуршком Духовном академијом, а посетили су, такође, и Вишу католичку духовну семинарију 'Марија Краљица Апостола'“.

Екуменистичка група „Свети Иринеј Лионски“ основана је 2004. године у Падерборну. Један од оснивача ове групе и њен копредседник је познати „православни“ модерниста епископ Игњатије (Мидић). Руску Цркву представљају отац Кирил (Говорун) и отац Владимир Шмали.

Радио Ватикан

Извор: „Антимодернизм.ру“

Превод са руског: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 16 новембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.