header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Посланица групе угледних српских интелектуалаца руском председнику Дмитрију Медведеву Штампај Е-пошта
петак, 25 новембар 2011

  ФОНД ИСТИНЕ О СРБИМА   -   FOND ISTINE O SRBIMA

FOUNDATION FOR TRUTH OF THE SERBS

ПОСЛАНИЦА ИСТОВЕРНИМ РУСИМА

 ФОНД ИСТИНЕ

11118 Београд, Србија

Бојанска бр. 15

Тел. 011/2836-003

Бр. 4 /11 - 18. 11. 2011.

ПРЕДСЕДНИК РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

ЊЕ Дмитриј Анатољевич Медведев

(преко Амбасаде Руске Федерације у Београду)

 Ваша Екселенцијо,

Ових дана се у Думи Руске Федерације расправља о захтеву Срба с Косова и Метохије, да буду примљени у руско држављанство. Срби су упутили молбу за руско држављанство, верујући у снагу и међународни углед Руске Федерације, помоћу чијег држављанства би им била омогућена људска права и право на приватну својину. Срби су једини народ у свету којем је међународна заједница ускратила људска права и одузела им целокупну покретну и непокретну имовину. Санкције међународне заједнице (УН, ЕУ, ОЕБС, НАТО...) су тако драстичне, да је, рецимо, немогуће српској породици да се врати у своју кућу, на своје пољопривредно имање, да преузме своје предузеће, трговинску радњу, адвокатску канцеларију... јер им је то све запосела окупаторска администрација на Косову и Метохији. Истоветан случај је са Србима прогнаним из Републике Српске Крајине, коју је Хрватска окупирала 1995, уз помоћ чланица ЕУ и НАТО-а.

Приватна имовина српских породица у ове две српске покрајине је поклоњена породицама шиптарске националне припадности на Косову и Метохији и породицама хрватске националне припадности у Републици Српској Крајини. Ови обесправљени људи су с држављанствима: Србије, Републике Српске и Црне Горе, али та им држављанства не могу бити ни од какве помоћи, јер се окупаторска власт и окупаторско судство у ове две српске покрајине не осврће на евентуално дипломатско заузимање српских држава за отету имовину српских породица.

Оваквим поступком према српском народу, међународна заједница је нарушила равноправне односе народа и држава – и у Европи и у свету. Заузимањем Руске Федерације, да се Србима врате одузета људска права, поправили би се међудржавни односи у Европи. Наравно, Руска Федерација, у заштити српских права, не би морала да се користи војном силом, него би се ослањала на правила која се примењују у билатералним односима и у телима УН.

 

Ваша Екселенцијо,

Знамо да у Руској Федерацији државници, интелектуалци и руски народ разумеју српске муке и сви желе да им помогну. Тако су забележени и предлози руских посланика, да се Срби с Косова и Метохије населе у Сибир и на Далеки исток. То је добра намера, али би то Србе подсећало на мучну историјску прошлост:

1. Пресељење у Сибир, Срби памте као злоћудни план нацистичке Немачке у Другом светском рату. Немачка је 1941. године, с фашистичком Хрватском, одлучила да се већина Срба биолошки истреби, а да се мањи део пресели у Сибир – да би тамо, као робови, радили на "немачким" пољопривредним имањима, у "немачким" рудницима и "немачким" фабрикама.

2. Немачка је два столећа планирала, да српске земље на Балкану очисти од Срба и да ту насели немачко и друго несловенско становништво. Управо су постигли да то учине на Косову и Метохији – прогнали су Србе, а тамо населили Шиптаре (Албанце) из Албаније, стварајући несловенски евроазијски мостобран. НАТО је само наставио изгон Срба с Косова и Метохије и насељавање Шиптара из суседне Албаније, како су то радили Турци – до 1912, Немци и Аустроугари – од 1914. до 1918, Италијани – од 1941. до 1943, Немци – од 1943. до 1945. и комунистички режим Јосипа Броза Тита (Хрвата) – од 1945. до 1980.

                  

Ваша Екселенцијо,

Постоји и један божански разлог да Руска Федерација помогне Србима (уступањем свог држављанства), али не и њиховим пресељењем у Сибир или на Далеки исток, јер је Балкан колевка (прапостојбина) свих Словена: Руса, Русина, Белоруса, Украјинаца, Пољака, Чеха, Словака, Словенаца, Лужичких Срба, Мораваца...

То је у својим радовима потврдио руски филолог Генадиј С. Грињевич. Наводећи прапостојбину свих Словена, каже - да су Словени насељавали леву и десну обалу средњег и доњег Дунава и да су „омогућили зору Цивилизације“. Каже, да је словенско слоговно писмо најстарије на свету и да потиче из Винче у Србији – из времена 5.000 година пре Христа.

Грињевича следи и руски академик Олег Николајевич Трубачов. У свом делу: „Етногенеза и култура старих Словена – лингвистичка истраживања“, наводи да су Балкан и Подунавље прапостојбина свих данашњих Словена. Супротно званичној историографији, Трубачов тврди - да су, с Балкана и из Подунавља, Словени (незнано у којем давном времену) населили западне, источне и северне крајеве Европе.

Најновије дело доктора наука Анатолија Алексејевича Кљосова, председника научне консултантске управе Међународног генеолошког бироа у Москви и професора биологије потврђује – да је Балкан прапостојбина словенска. Његов рад је оцењен као универзалан и високо научан на Универзитету Беркли у Сједињеним Америчким Државама.

  

Ваша Екселенцијо,

Уверени смо да ћете разумети овај историјски ход и муке српског народа и да ћете, и ради руских националних и руских државних интереса, узети у заштиту српски народ и српске државе.

Јасно Вам је под каквим очајним условима у савременом гету живе Срби на Косову и Метохији, којима њихова држава нема снаге да помогне а права Срба штити по рецептима НАТО империје која их је и довела на власт. Срби на Косову и Метохији вековима трпе шиптарски зулум који је у последње три деценије прерастао у прави терор, захваљујући подршци Европске уније и Сједињених држава које Србију третирају као Малу Русију.

   То је и разлог што српски реметници тражено руско држављанство виде као једину могућност опстанка на светој српској земљи, виде као заштиту од просвећених варвара и њихових србофобичних сателита - али и као наду да их само Русија може спасити од, намењене им, потпуне анихилације.

   Наравно, Ви ћете разумети да ће Ваше залагање у међународним организацијама, у првом реду у УН, подићи углед Руске Федерације, јер залагање за Србе јесте залагање за право, правду и хуманитарни однос према народима.

   А Русија има и природно право да брине о словенској балканској земљи, са којом вековима дели исту веру и узвисује се на истој духовној лествици, то јест православном погледу на свет.

   Желећи Вам, уважени господине Председниче, добру срећу а у народним пословима радост и успех, молимо Вас да примите изразе нашег особитог поштовања.  

Београд, 18. новембар 2011.

ПРЕДСЕДНИК „ФОНДА ИСТИНЕ“

Предраг Р. Драгић Кијук, књижевник

ПРВИ ПРЕДСЕДНИК ДРУШТВА РУСКО-СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

Др Веселин Ђуретић, историчар

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ „ФОНДА ИСТИНЕ“

Академик, Слободан Јарчевић, политиколог

 

Професор др Смиља Аврамов, правник

Др Вера Бојић, филолог

Професор др Драгиша Бојовић, књижевник

Ранко Гојковић, преводилац

Професор мр Владимир Димитријевић, књижевник

Коста Димитријевић, књижевник

Др Милан Ивановић, лекар

Др Марко Јакшић, лекар

Професор др Мирољуб Јоковић, теоретичар књижевности

Ангелина Марковић, правник и информатичар

Академик, Драган Недељковић, русиста и романиста

Професор др Марко Павловић, правник

Професор др Милан Петровић, правник

Професор др Љуба Протић, математичар

Радомир Смиљанић, књижевник

Академик, Коста Чавошки, правник

Професор мр Зоран Чворовић, правни историчар

ПС. Молимо председникову администрацију да Посланицу српских интелектуалаца проследи лидерима политичких странака и председнику ДУМЕ, на чему се посебно захваљујемо!

Последњи пут ажурирано ( петак, 25 новембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.