header image
НАСЛОВНА СТРАНА
И после екуменисте - екумениста (фото) Штампај Е-пошта
недеља, 11 децембар 2011

 Нови православни митрополит Аустрије (Цариградска Патријаршија) намерава да продужи у овој земљи „добрим екуменистичким путем“. Арсеније Кармадакис је ово изјавио приликом своје интронизације 4. децембра 2011. у Бечу.

Митрополит Арсеније је обећао, да ће као представник Цариградског  Патријарха дати свој допринос како би разумевање, дијалог и међусобна сарадња „неповратно“ ишли напред.  Он је такође похвалио „вредан“ рад екуменистичке фондације "Pro Oriente".

На свечаности су присуствовали многобројни представници екуменистичког покрета у Аустрији. Поздравну реч упутио је бечки кардинал Кристоф Шенборн. Он је обећао митрополиту Кардамакису подршку Римокатоличке цркве.

Превод са немачког: "Борба за веру" 

Извор: „Радио Ватикан“

Повезани текстови:

1.Упокојио се митрополит аустријски Михаил, ветеран екуменистичког покрета

2.  Нови митрополит – стари екуменизам

 

Српску Православну Цркву представљао је Епископ бачки и администратор Епархије аустријско - швајцарске Иринеј; поред њега, из СПЦ,  био је присутан и архимандрит Јован Радосављевић.

 
 
 

 
Последњи пут ажурирано ( недеља, 11 децембар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.