header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Подршка Грузијског Патријарха Илије II оцу Јефрему; Божићна акција за подршку игуману Ефрему Штампај Е-пошта
петак, 06 јануар 2012

 Католикос-Патријарх целе Грузије Илија II изразио своје жаљење поводом хапшења игумана манастира Ватопед Јефрема

 „Ожалошћени смо због тога што је игуман Јефрем лишен слободе“, - рекао је Католикос-Патријарх целе Грузије Илија II у својој проповеди на богослужењу у саборној цркви Свете Тројице у Тбилисију, преноси грчка агенција „Ромфеа“.

Католикос Илија је подсетио да је отац Јефрем, настојатељ манастира Ватопед на Светој Гори, недавно путовао у Русију, где је носио појас Пресвете Богородице, коме су се поклонили милиони верујућих.

 „Сада сазнајемо да је архимандрит Јефем утамничен. То је тужан догађај.  Молим све вас да се молите за оца Јефрема“, - рекао је Грузијски Патријарх, који је такође истакао да је „веома ожалошћен тим догађајем“.

Илија II је нагласио да се у манастиру Ватопеду подвизавају и грузијски монаси. „Изражавамо своје саосећање целој монашкој заједници“, - рекао је Предстојатељ Грузијске Православне Православне.

 „Желим вам мир и радост. Љубите непријатеље своје. Наравно, то је тешко. Но, ако не можете да их волите, макар се молите за њих“, - рекао је Патријарх на крају своје проповеди.

Католикос-Патријарх целе Грузије је ракао да ће ускоро сачинити званично саопштење у циљу подршке настојатељу манастира Ватопед.

Извор: "sedmitza.ru"

Превод са руског: "Борба за веру"

+++

Божићна акција за подршку игуману Ефрема

Фонд Андреја Првозваног (ФАП) позива све присталице намесника Ватопедског манастира архимандрита Ефрема, окривљеног за злоупотребе са некретнинама при погодбама између манастира и грчке државе и ухапшеног,   да учествују у Божићној акцији за подршку игумана Ефрема, - саопштили су РИА Новости у прес-служби  фонда. Група Честитамо оцу Ефрему Божић формирана је у мрежи Фејсбук од стране припадника ФАП. Тамо је наведена адреса на коју могу да буду послате разгледнице. ФАП, који је у јесен протекле године организовао доношење у Русију Појаса Богородице, који се чува у Вватопедском манастиру, изјаснио се о недопустивој политизацији  пресуде.

http://serbian.ruvr.ru/2012/01/06/63467494.html

Последњи пут ажурирано ( петак, 06 јануар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.