header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Економска криза – нова екуменистичка тема Штампај Е-пошта
петак, 08 јун 2012

 ЕКУМЕНИСТИЧКА „СВЕТА“ ЕКОНОМИЈА

У главном граду Португалије, Лисабону, у римокатоличкој семинарији „Госпе Фатимске“, од 5.-8. јуна, одржан је III римокатоличко-православни форум под називом “Економска криза и сиромаштво: задаци савремене Европе“. Како извештава „Радио Ватикан“, сусрет је био посвећен узроцима садашње економске кризе и заједничком тражењу одговора, које треба дати из хришћанске перспективе.

Учесници православно-римокатоличког сусрета у Лисабону разматрали су везу између истинског хришћанског живота (подразумева се, дакле, да такав постоји и код јеретика – прим. „Борба за веру“) и економије. 6. јуна су одржали заједничку екуменистичку молитву, а сутрадан, у оквиру форума, одржана је миса.

Православну делегацију на овом скупу чинили су: Митрополит сосимски Генадије, Константинопољска Патријаршија, ђакон Теодорос Мејмарис, Константинопољска Патријаршија, митрополит Шпаније и Португалије Поликарп, Константинопољска Патријаршија, а такође и други „православни“ екуменисти – представници Српске, Румунске, Грузијске, Кипарске, Пољске и Чешке Православне Цркве.

Руску Православну Цркву на овом екуменистичком скупу представљао је потпредседник ОВСЦ игуман Филарет (Булеков).

По материјалима са „Радио Ватикан“ (на руском језику) и ccee.chiesacattolica.it

Последњи пут ажурирано ( петак, 08 јун 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.