header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Црногорци скандирали: Убиј, закољи да Србин не постоји Штампај Е-пошта
четвртак, 14 јун 2012

  Лидер црногорске опозиционе странке Српске листе Добрило Дедеић, рекао је да је такво понашање навијача на Цетињу политичко масло Мила Ђукановића

Лидер црногорске опозиционе странке Српске листе Добрило Дедеић најоштрије је критиковао понашање навијача црногорске кошаркашке репрезентације за жене, који су провокативно скандирали "Убиј, закољи, да Србин не постоји".

У саопштењу достављеном медијима, Дедеић каже да је то доказ расположења међу значајним делом припадника црногорске нације који немају проблем да јавно манифестују фашизам и србофобију.

Утакмица женске кошаркашке репрезентације Србије и Црне Горе играна је јуче на Цетињу, у оквиру квалификација за Европско првенство. Домаћин је победио 85:68.

"На сличан начин припремане су конкретне фазе дискриминације, а неретко и погрома, у разним деловима Европе у последњих стотину година", навео је Дедеић.

Он је најавио да ће Српска листа тужилаштву доставити снимак са утакмице у очекивању недвосмислене реакције.

"Видео записе проследићемо и амбасадама Србије, Русије, САД, Кине, Велике Британије, Немачке и Француске у Подгорици и поставити доказе - снимке на Јутјуб мрежи", најавио је Дедеић.

Он је изразио уверење да ће српска амбасада адекватно реаговати и да је званични протест најмања могућа реакција на пресију којој су биле изложене српске кошаркашице и навијачи, али и сви припадници српске заједнице у црногорској држави.

"Да Устав и закони важе и за Србе и да су Срби уважен народ у црногорској држави, друштвено недопустиве појаве типа позива на насиље "Убиј, закољи, да Србин не постоји", не би се могле догодити. Да не буде забуне - све је ово политичко масло Мила Ђукановића", закључио је Дедеић.

Селекторка српских кошаркашица Марина Маљковић, после меча није коментарисала понашање навијача на Цетињу.

Извор: „Курир“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 14 јун 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.