header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Следбеници Сајентолошке секте агитују у Суботици Штампај Е-пошта
уторак, 19 јун 2012

 Сајентолошка црква шири своја веровања и у Србији. За почетак је одабрана Суботица, вероватно због своје етничке и верске шароликости и толеранције.

Од када су мисионари добре воље, у оквиру европске турнеје, стигли на север Бачке да би промовисали програм Сајентолошке цркве, већина Суботичана с неповерењем улази у жути шатор, јер сумња да је реч о секти. 

 Мада сајентолози тврде да су хуманитарци и да помажу људима да реше проблеме из различитих сфера живота, Суботичане је посебно разљутило што им локална самоуправа не наплаћује коришћење јавне површине у центру града.

Јержан Машканов, координатор пројекта и програма „Мисионари добре воље“, каже да сајентологија не одступа ни од једне вере и да њихов хуманитарац може постати свако без обзира на религијска и друга уверења, због чега је погрешно називати их сектом.

"Отворени смо за сарадњу са свима. До сада нас је посетило више од 3.500 Суботичана. Путујемо по целом свету, добро смо примљени у свим земљама јер учимо људе како да побољшају живот. Кроз нашу изложбу и проспекте могу добити одговоре на многа питања. Никога не учлањујемо и свако ко нас посети то чини добровољно", каже Машканов и додаје да ће у Суботици остати до 21. јуна.

Председник Мултирелигијског интеркултуралног центра (МИЦ) у Суботици Никола Тумбас, кога су прво контактирали сајентолози, каже да грађани имају предрасуде о сајентолозима, иако њихов програм нема додирних тачака са вером, нацијом или другим поделама.

Суботичани замерају градској власти и кажу да није у реду да „пчелари, културни радници, приватници и сви други који користе јавну површину морају да плате, док се појединцима рачун прашта.

(Блиц)

 ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

1. Аквизитери људских душа

2.  Истрага ФБИ против сајентолога

3.  Сајентолошке књиге и службено екстремистичке у Русији

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 јун 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.