header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ирански духовни вођа позвао народ да се припрема за рат и крај света Штампај Е-пошта
четвртак, 12 јул 2012

 Ирански духовни вођа, ајатолах Али Хамнеи, први пут је позвао народ да се припрема за рат и крај света.

Хамнеи је о овоме говорио у својој недавној посланици Иранцима, у којој је, такође, позвао вернике да очекују долазак 12-ог, „скривеног“, имама Махдија. По веровању шиита дванаестника*, он мора доћи у време Последњег суда ради спасења света и успостављања исламског светског поретка, извештава портал „Интерфакс-Религија“.

 „Питање везано за имама Махдија има највећу важност, и о његовом доласку јасно се говори у учењу наше свете религије“, - рекао је Али Хамнеи.

Ирански духовни вођа је истакао да је данас дужност Иранаца „да се припреме за долазак великог вође“. „Ако ми себе сматрамо ратницима дванаестог имама, онда морамо бити спремни за рат“, - додао је он.

 „Под руководством Алаха, и уз његову невидљиву помоћ, ми ћемо учинити да исламска цивилизација тријумфује на светској позорници. То је наша судбина“, - рекао је ајатолах. 

Како су недавно известили ирански медији, власти припадницима војске деле брошуру под називом „Последњих шест месеци“, подстичући их да се припремају за долазак имама и супротстављање нагомиланој нуклеарној моћи Запада. Осима тога, иранска револуционарна гарда је у прошлу недељу упозорила САД  и Израел да и једна и друга страна треба да погоде какве ће бојеве главе носити иранске ракете усмерене на њих.

Под руководством Али Хамнеиа отворено је неколико центара за изучавање и прикупљање информација о доласку Махдија и на ту тему се сваке године одржавају конференције.

По материјалу са „Интерфакс религија“ приредило

Уредништво „Борбе за веру“

__________

* Дванаестници, или Дванаесторица (арапски: اثنا عشرية) или дванаестеро-имамски шиити присталице су науке о дванаесторици имама. Познати су и као имамити и важе као главна (најбројнија) грана шиита... Дванаестороимамнци разликују се од седмороимамских исмаилита. Они верују, да ће се једног дана дванаести имам, звани имам Махди (очекивани), који се је у 11. веку прекрио код Самаре надомак Багдада, приказати и направити свет праведнији... Имамима се приписују божанске вредности, што је код Сунита безбожништво односно кривоверје. (Википедија)

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 13 јул 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.