header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Сиромаштво у САД највеће од 1965. Штампај Е-пошта
среда, 25 јул 2012

 Број сиромашних у САД наставља да расте и очекује се да ће најновији подаци показати да је он највећи у последњих 50 година, пише АП.

Алармантне бројке показују да сиромаштво нагриза Америку као 60-их година прошлог века, а да су катастрофално стање у економији и светска криза довеле до тога да сваки шести Американац, односно њих 47 милиона, живи испод границе сиромаштва.

Економисти и академици рекли су за АП да ће стопа сиромаштва нарасти са 15,1 одсто, колико је износила 2010. године, на чак 15,7 посто.

Чак и ако не буду остварене најцрње прогнозе, раст од само 0,2 одсто биће довољан да ниво сиромаштва буде највеи од болне 1965. године.

Како пише АП, рекордно ширење сиромаштва забележено је у многим категоријама становништва, посебно ван централних градских регија, а све је више обесхрабрених радника који потпуно одустају од тржишта рада. Аналитичари подсећају да је највиши ниво сиромаштва забележен 1959. године, када је износио 22,4%, а да је након 1965. године најгоре било 1983. када је износио 15,2 одсто.

Стручњаци су рекли и да ће ниво незапосленсти бити између 15 и 16 одсто бар још две године, да ће се наставити раст сиромаштва међу онима који не раде пуно радно време, као и да ће међу становништвом старијим од 65 година, али и међу децом бити забележен нови рекордан број сиромашних.

У САД су на граници сиромаштва четворочлане породице са годишњим приходом од 22.314 долара , као и индивидуалци с примањима од 11.139 долара годишње.

seebiz.eu

Извор: „Маљ нет“

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 јул 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.