header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Не једите америчке хамбургере, и без црва - то није наша храна“ Штампај Е-пошта
уторак, 04 септембар 2012

 Главни санитарни лекар Русије Генадиј Онишћенко  позвао је сународнике да уопште не једу „америчке сендвиче“ - хамбургере и чизбургере.

При том је био јасан и резолутан: „Не једите и зато што то уопште није наша храна“.

Онишћенко се огласио након што је руски радио Комерсант FМ објавио да је у једном од McDonald's на југу Москве једна жена у свом хамбургеру пронашла црве. Одмах су јој вратили новац, али то ипак „није надокнадило душевни бол“.  

Да га неко не би погрешмо разумео, Онишћенко је додао да хамбургере - чак и без црва - не треба јести. Па подвукао: „Та храна - није наша“.

„Оштећени треба да нам се званично обрати. Уколико информација буде  потврђена, предузећемо најоштрије мере, овим поводом, наравно, у оквиру закона“ - рекао је главни санитарни лекар Русије.

Он је додао да оштећена странка не само треба да добије своје паре назад, већ и да јој се компензују стрес и „душевни бол“. И насгласио: „Купујући такав хамбургер, дозволите ми да то назовем храном, та жена није претпостављала да ће тамо бити присутни неки додатни живи створови у виду црва“.

Главни санитарни лекар Русије већ је, иначе, позивао Русе да не једу ни суши. Уз објашњење: да је сирова риба „изложена инвазији црва“ и може да буде опасна по здравље.

Истовремено се огласила и Управа Руске Федерације за санитарно-епидемиолошку контролу и надзор која је објавила да се спрема да провери „кривца“(који је посетиоцима продавао црвљиве хамбургере) и макар још један од московких ресторана McDonald's.

Извор: “Факти“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 септембар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 62 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.