header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Који је прави узрок садашње светске економске кризе Штампај Е-пошта
недеља, 29 јул 2012

 БИЛДЕРБЕРГ ГРУПА ИСИСАЛА ИЗ СИСТЕМА 21 БИЛИОН ДОЛАРА ЗА ТОТАЛНО УНИШТЕЊЕ ГЛОБАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ

James Henry, бивши главни економиста консултантске фирме McKinsey & Co. открива како ван домашаја порезника о скривеном новцу брину банке повезане с Билдербершком групом и америчким породицама Rockefeller и Rotschild, Goldman Sachs, JM Morgan Chase итд.

- Светску финансијску кризу намерно су креирали најмоћнији људи света, банкари, политичари и са њима повезани милијардери окупљени око познате Билдербершке групе и америчких породица Рокфелер и Ротшилд. Из међународног привредног система одједном су повукли огромне количине новца. Поједине државе, које су биле ослоњене на спољно финансирање, тако више нису могле набавити средства и једна по једна почеле су упадати у дужничку кризу. Она ће се завршити кад ти исти моћници остваре своје политичке и економске циљеве и одлуче да повучени новац врате назад у систем - провокативна је изјава коју је недавно изнео познати светски геополитичара William Engdal представљајући књигу 'Богови новца'.

Није требало дуго да његове речи добију и потврду у стварности.

James Henry, бивши главни економиста угледне консултантске фирме McKinsey & Co. управо је ових дана објавио студију у којој открива како је глобална супер-богата елита крајем 2010. године у тајним пореским оазама држала скривено најмање 21 билион долара. О коликом износу је реч сликовито говори податак да је та бројка једнака збиру вредности целокупне америчке и јапанске привреде!

Да ли је истражујући за Tax Justice Network, Henry случајно набасао на скривени новац повучен из светског привредног система, који спомиње  Engdal?

 

Скривено чак и више

Порески стручњак и саветник британске владе John Whiting изјавио је да сумња да је скривени износ толико велики. James Henry је, пак, устврдио да је 21 билион конзервативна процена, те да би прави износ могао бити и 32 билиона долара. Билион је 1.000 милијарди.

 

Финансијска 'црна рупа'

- Наше истраживање фокусирано ке на огромну 'црну рупу' у светској економији која до сада још никада није била истражена. То су приватни 'offshore' рачуни на којима смо открили енормну количину новца, која никада није била опорезивана - истакао је James Henry у студији 'The Price of Offshore Revisited', у којој је био главни истраживач.

За своје је истраживање користио податке Међународног монетарног фонда, Светске банке и националних влада. Подаци које је прикупио односе се само на финансијска средства, која се чувају у банкама и улагачким рачунима.

Занимљива је и чињеница да за приватне власнике о билионима скривеним иза 'offshore' рачуна брину највеће светске банке, исте оне које су на врхунцу кризе добиле најиздашнију државну помоћ финансирану новцем пореских обвезника.

Међу десет највећих налазе се управо оне које су најуже повезане са америчких банкарским породицама Рокфелер и Ротшилд.

Државна помоћ за изабране

Банка Goldman Sachs, која је лажирајући стање грчке економије зарадила милионе, управља са укупно 840 милијарди долара скривених на 'offshore' рачунима својих клијената. На врхунцу кризе примила је 1,4 милијарде долара помоћи од америчке владе.

Амерички конгрес дао је 'зелено светло' и за финансијску помоћ банци JP Morgan Chase. Истовремено је откривено како она управља са чак 297 милијарди скривених на тајним 'offshore' рачунима широм света.

Ту је и Bank of America, банка које је поред швајцарског UBS-a финансијска институција са најјачим капиталом на свету, те још неколико немачких, швајцарских и канадских банкарских дивова.

Све оне брину о приватном новцу до којег пореске власти једноставно не могу допрети. Законска уређења појединих 'offshore' дестинација то им онемогућавају. Новац ће, чини се, остати на тајним рачунима све док га њихови власници не одлуче оданде повући и вратити у систем. Када ће то бити, нико засигурно не може знати.

- Када остваре своје политичке и економске циљеве - тврди Engdal  не наводећи ни један од њих. Но, довољно је погледати на пример Европску унију или неке арапске земље данас и пре пет-шест година. Политичке и економске промене су више него очигледне.

Десет највећих банака иза којих милијардери крију новац на 'offshore' рачунима:

UBS

Credit Suise

Goldman Sachs

Bank of America

HSCB

Deutsche bank

Wells Fargo

Morgan Stanly

JP Morgan Chase

Pictet

Извор: The Price of Offshore Revisited

http://www.svetinjebraniceva.rs/

Последњи пут ажурирано ( недеља, 29 јул 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.