header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Поводом усташофилног и антиправославног испада новинарке РТС-а Оливере Ковачевић Штампај Е-пошта
субота, 25 август 2012

Иако смо до сада имали много разлога да не плаћамо ТВ претплату, наметнуту нам на основу некаквих сумњивих уредби од стране властодржаца чији је једини циљ одржање на власти по било коју цену, иако смо се стотинама пута уверили да Тијанић, човек свих режима и кроатофил невиђених размера, не жели да Србији допусти да мисли својом главом, него нам, по задатку Империје чији је стављеник и несмењиви директор, испира мозак, вршећи „бивисобатхедизацију“ становништва, с циљем да оно више никад не буде народ, ипак, тек сада можемо јасно и гласно да кажемо: ми, православни Срби, не желимо да плаћамо претплату оној телевизији чији новинари вређају наше највеће светиње – нашу Цркву и наше Новомученике Јасеновачке!

 То што је самозвана свезналица, Оливера Ковачевић, урадила у јутарњем програму „нашег права да знамо све“ није обичан поступак једне самодовољне празнине – то је увреда која нас погађа у саму срж бића. Дотична се усудила да злочине усташа, којих у Хрватској не би било без папиног благослова и Степинчеве подршке (јер усташтво и није ништа друго до борбени римокатолицизам), злочине које и сада правдају папини свећеници какав је „књижничар“ Разум, који је истину о Јасеновцу прогласио „србским митом“, и оправдао злочине усташа „србском побуном“ у „лијепој њиховој“ НДХ- дотична се, дакле, усудила да недела „крваве цркве“ (израз Ђуре Виловића) пореди са трагедијом свештеника Перановића (који, после свега што се десило са несрећним Зарупцем, излази на суд, и остаје без свештеничке части). Она је збивања око Перановића могла да пореди са недавним случајем једног дубровачког жупника, који је убио свог верника, због чега га је бискуп Узинић ставио под забрану – али, да пореди усташе, чије су коловође, око 1000 њих, били папски фратри и жупници, са догађајем у центру „Сретење“, и да због тога пљује по Српској Цркви – то је увреда коју не смемо трпети. Ако смо, наравно, православни Срби, који у себи имају Духа Божијег и крви оних мученика које су, на најзверскије начине, у смрт слали папини свећеници – Мирослав Филиповић-Мајсторовић, Божидар Брале, Дидак Ћорић и други, чије је име легион, а чију су смрт правдали теолози типа Крунослава Драгановића, организатора „пацовских канала“ или Павелићевог „одличника“, Ива Губерине.

Крајње је време да им кажемо: ДОСТА. Нећете примати плате од наших, с муком зарађених, пара, јер чините велико недело према овом народу. А то, упркос свему, и даље јесте народ, а не „бивисобатхедизовано“ становништво.

Последњи пут ажурирано ( субота, 25 август 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.