header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Скандал у Француској: 50% лекова бескорисно, 5% опасно! Штампај Е-пошта
среда, 19 септембар 2012
        Двојица угледних француских доктора су у недавно објављеној књизи написала да је пола лекова "бескорисно", док их је пет посто опасно! Они сматрају да фармацеутска индустрија на тржиште избацује лекове који не производе никакав учинак, а који порезне обвезнике годишње коштају 10 милијарди евра.

Бивши директор паришке болнице “Некер“, Филип Еван, и заступник француског парламента и доктор Бернар Дебре, у књизи су написали да би се у француском буџету могла уштедети поменута сума када би се листе лекова које покрива здравствено осигурање скинули они опасни или без медицинске вредности.

Они су испитали 4.000 француских лекова и добили поражавајуће резултате - 50 одсто их је бескорисно, 20 одсто се "тешко може толерисати", а 5 одсто има потпуно супротне учинке!

"Фармацеутска индустрија је најуноснија, најбезобзирнија и најмање етична од свих индустрија", рекао је Еван.

Двојац је у књизи објавио попис најопаснијих лекова, међу којима су се нашли и они за кардиоваскуларне болести, као и лекови против пушења и пилуле за контрацепцију.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/254350/Skandal-u-Francuskoj-50-lekova-beskorisno-5-opasno

Последњи пут ажурирано ( среда, 19 септембар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 79 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.