header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Морнарице чак 25 земаља увежбавају напад на Иран Штампај Е-пошта
понедељак, 17 септембар 2012

  У Персијском заливу почињу 12-дневни поморски маневри - највећа војна вежба икада одржана у том делу света. У маневрима учествују ратни бродови – носачи авиона, разарачи, подморнице и миноловци – из  25 земаља. Уводећим улогама су, наравно, бродови и посаде ратних морнарица САД и Велике Британије, али и Француске, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Јордана и Новог Зеланда.

Потпуни списак свих земаља-учесница још није познат.

Американци и Британци су довели праве армаде.

Први у том делу Индијског океана већ имају носаче авиона USS Enterprise, USS John C. Stennis i USS Dwight D. Eisenhower, а постоје индиције да је према `месту маневара` кренуо и USS George Washington. Све у свему, Американци ће 12 дана `под носом` Ирана демонстрирати могућности десетина својих најбољих ратних бродова са хиљадама војника и официра.

Британија ће у маневрима учествовати са шест бродова, међу којима ће бити и нови разарач HMS Diamond.

Маневри почињу у време кад САД шаљу реторичке сигнале да нису спремне да суделују у потенцијалном израелском нападу на Иран, барем не пре председничких избора. И кад се Барак Обама састаје са израелским премијером Бењамином Нетањахуом ради разговора управо о - Ирану.

А Техеран се увелико припрема за досад највеће вежбе своје противваздушне одбране.

Уочи ових маневара – што је такође симптоматично – смењен је британски министар одбране Ник Харви. Наводно због неспремности да учествује у превентивном нападу на Иран.

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/mornarice-cak-25-zemalja-uvezbavaju-napad-na-iran

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.