header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Због сатанистичких дивљања у Храму Христа Спаситеља у Москви уведене допунске мере безбедности Штампај Е-пошта
среда, 19 септембар 2012
 Никакав панк-молебан више неће бити могућ у храму Христа Спаситеља

Храм Христа Спаситеља у Москви више нико неће бити у прилици да оскрнави као што су то својим панк-молебаном урадиле маскиране припаднице групе Pussy Riot!

Фонд храма предузео је цео низ допунских мера безбедности ради спречавања могућих нових аката вандализма у саборној катедралној цркви руске престонице, али ће она остати доступна верницима и посетиоцима као и реније.

Преглед посетилаца и верника који ће улазити у храм није предвиђен, нагласио је први заменик извршног директора Фонда Сергеј Семененко.

Он је открио да храм Христа Спаситеља и његове посетиоце обезбеђује приватна фирма „Колокол” која има одговарајући уговор са фондом. Територија и сам комплекс храма, чија је укупна површина 56 хиљада квадратних метара, чувају се на 24 пункта. Током дана када је храм стално отворен, ред и мир обезбеђују четири човека.

„Основни проблем је у томе што је храм Христа Спаситеља увек отворен да би га грађани могли посећивати – за паству и посетиоце – чак и у дане када се не служи зато што је храм споменик културе и подигнут је у знак победе у рату 1812. године. У храм се може ући свакога дана од десет сати ујутро до шест сати увече, а тај режим рада нећемо мењати” - рекао је представник Фонда.

Он је истакао да се не може уз сваку икону поставити чувар – ни из финанскијских ни из других разумљивих разлога.

„Људи долазе да се моле Богу, црква је Божја кућа, а не обезбеђење. Наравно, са Патријаршијом ћемо предузимати низ реорганизационих и техничких мера, али треба имати у виду да су овде најважнији понашање људи, њихова култура, њихов однос према Цркви и схватање зашто долазе у храм” - рекао је Семененко.

Он је поновио: да се не планира увођење личног прегледа сваког ко улази у храм, па подвукао:

„Тренутно се на улазу у храм контрола врши детектором за метал, а то је одавно већ постављено и везано је за безбедност – да људи не би улазили у храм са оружјем... Наравно да у случају цркве није могуће организовати контролу као на улазу у аеродром”.

http://fakti.org/orthodox-point/svyataya-rus/nikakav-pank-moleban-vise-nece-biti-moguc-u-hramu-hrista-spasitelja

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 септембар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 53 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.