header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Руски темплари траже оштрије казне за богохулнице из Pussy Riot Штампај Е-пошта
уторак, 25 септембар 2012
          Као витезови Темпларског реда и заштитници хришћанства, у случају злочиначког нечињења истражних органа, задржавамо право и свету обавезу да нађемо наручиоце и организаторе изругивања хришћанским вредностима и да их казнимо

Приор реда темплара Русије Игор Трунов

 + + +

Руска панк група Pussy Riot - која је под маскама оскрнавила главну цркву РПЦ московски Храм Христа Спаситеља - добила је необичног и неочекиваног противника.

Ред темплара Русије, чији је приор познати московски адвокат Игор Трунов, упутио је писмо Државној Думи (доњем дому руског парламента) у којем моли да се пооштре казне „грађанкама које су вређале религиозна осећања верника и скрнавиле светиње“.

Трунов је још једно писмо предао државном Истражном комитету за криминал.

У њему овај витешки ред моли руководство Истражног комитета да нађе и казни организаторе наступа панк групе Pussy Riot у Храму Христа Спаситеља. Уз опомену: ако овај захтев не буде испуњен, темплари имају намеру да сами нађу и казне организаторе.  

Руски темпларски ред саопштио је да је крајње забринут учесталим нападима на хришћанске вредности и институције: уништавањем крстова, рушењем цркава, вандализмом на горбљима и скрнављењем икона.  

Руски темплари су оценили да је то резултат пажљиво испланиране кампање коју су организовали непријатељи хришћанства. Сама кампања, сматрају они, почела је недопустивом акцијом панк групе Pussy Riot у Храму Христа Спаситеља.

Зато Ред упозорава да је су учеснице групе добиле „исувише лаку казну за свој злочин“.

Оценивши ситуацију, темплари су затражили од депутата да устану у заштиту хришћанских вредности.

- Као витезови Темпларског реда и заштитници хришћанства, у случају злочиначког нечињења истражних органа, задржавамо право и свету обавезу да нађемо наручиоце и организаторе изругивања хришћанским вредностима и да их казнимо - упозорава се у изјави коју је потписао приор у Русији Светског реда темплара адвокат Игор Трунов.

Игор Трунов је ставио до знања да темплари „знају одакле ветар дува“ и да је акција Pussy Riot највероватније спонзорисана из Америке чији се грађани, сматра  Трунов, на међунардној религијској арени држе као својеврсни расколници.  

http://fakti.org/rossiya/ruski-templari-traze-ostrije-kazne-za-bogohulnice-iz-pusi-rajot

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 септембар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 44 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.