header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Римски папа предложио новом антиохијском патријарху да „продуже заједно путeм ка јединству“ Штампај Е-пошта
уторак, 01 јануар 2013

 Римски папа Бенедикт XVI упутио је писмо новом патријарху антиохијском и целог истока Јовану X, изабраном 17. децембра, у коме га позива да продужи стопама свог претходника. Патријарх Јован X  наследник је патријарха екуменисте Игнатија IV Хазима, који је умро 5. децембра у 92. години живота.

„Ми имамо одговорност - подвукао је у свом писму папа - да продужимо заједно нашим путем како бисмо показали у видљивом облику духовну реалност општења, - иако непотпуног, - које нас већ уједињује“.

Понтифик је даље изразио наду да ће односи између грчке православне Патријаршије и Ватикана „наставити да се развијају кроз форму плодоносне сарадње и тежњу да се пронађу решења за питања која нас још увек деле. Ово је могуће благодарећи активном и конструктивном учешћу у раду Мешовите међународне комисије за богословски дијалог између Римокатоличке цркве и Православних цркава у целини“.

По материјалу са „inform-relig.ru“

 
Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.