header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владика Григорије постао бискуп (коментари са сајта "Курира") Штампај Е-пошта
недеља, 27 јануар 2013

 Владика херцеговачки после молебана с дубровачким бискупом рекао да не могу само њих двојица бискупа да учине први корак ка помирењу

Ти си у ПРАВОСЛАВНОЈ цркви.

Владика херцеговачки Григорије представио се као херцеговачки бискуп усред телевизијског преноса! Несвакидашњи гаф изрекао је у православној Цркви Светог Благовештења у Дубровнику пре два дана где је херцеговачки владика Григорије са дубровачким бискуп ом Матом Узинићем служио  молебан за јединство свих хришћана.

- За нас који смо хришћани то је врло значајно: постоји нејединство међу хришћанима, нејединство у вери, постоји разликовање у учењима... 11 векова смо били заједно. Знамо Христову заповест да сви будемо једно, да је то циљ хришћанског живота. Али исто тако знамо да ми сад не можемо направити тај корак... Исто тако знамо бискуп дубровачки и ја, као бискуп херцеговачки, да треба да направимо корак који можемо... - казао је владика Григорије.Најбизарније од свега - владика се током говора није исправио.
Живица Туцић, верски аналитичар, каже да владика Григорије није погрешио јер су речи бискуп и епископ истог значења.

- Владика Григорије није погрешио - речи бискуп и епископ су истог значења. Руси и Грци немају два значења, док код Срба постоји то разликовање. У сваком случају, није погрешио, може себе да назове бискупом - тврди Туцић и додаје: - Пољаци православци за свог епископа кажу бискуп. Не треба пренагљивати, нема приче ту.

 

Политички обојен

Владика Григорије никада није крио своје симпатије према Борису Тадићу, па је тако владика бачки Иринеј, на седници Сабора СПЦ, после председничких избора изјавио саучешће владици Григорију јер је његов фаворит изгубио.

- Прими моје саучешће поводом Борисовог пораза, али Тома Николић је победио - рекао је Иринеј бачки пред шокираним владикама. Међутим, Григорије му није остао дужан, па је рекао да нема никакав проблем с тим и да сви знају да је његов став да би било много боље да је победио Тадић.

http://www.kurir-info.rs/preobrazenje-vladika-grigorije-postao-biskup-clanak-620531

 +++

 „ГЛАС НАРОДА“

ИЗАБРАНИ КОМЕНТАРИ СА САЈТА ДНЕВНОГ ЛИСТА „КУРИР

25.01.2013. u 20:12

observer

Vladika hercegovacki sebe naziva biskup hercegovacki /nije lapsus/, patrijarh reze slavski kolac u  matematickoj gimnaziji /prikazao Studio B/ , 25. januara /???/ za skolsku I nacionalnu Slavu Svetog  Savu, jer je 27 januar nedelja, neradni dan ...pa "nije zgodno". Zato ce skole taj praznik "odraditi" dva dana ranije uz blagoslov....Nesto slicno kao "slava" kod Sojica u "Beloj ladji".  QUO VADIS "SPC" ???

 

25.01.2013. u 22:55

Косингас

Католици у ствари не желе ни екуменистички дијалог ни некакво јединство Цркава, све што они желе јесте УНИЈА, да ми православци признамо Рацингера и да постанемо као гркокатолици, унијати. То је суштина свега, све ово је замајавање народа, прашина у очи.

 

25.01.2013. u 17:05

Milan

fuj, papista!

 

25.01.2013. u 17:38

RODRIGEZ

Koga predstavlja ovaj čovek,ko je njega pustio ,ma mislim da je on ČIPOVAN

 

25.01.2013. u 17:17

ja pa ja

Sve dok imamo ovakvog Patrijarha ne bi me zacudilo da sutra nekog Popa vidim sa Turbanom.

 

25.01.2013. u 17:22

milan

Vladika je poznat po svom provatikanaskom stavu. I svi njegovi postupci idu tome u prilog. Bio je glavni inicijator "smene" blagopocivseg Patrijarha Pavla zivog sveca. Posle njega ostase nam ovi ekumenisti i vozaci camel trofija.

 

25.01.2013. u 17:23

ivan

lepo je to ali samo u slučaju da stvaraš jedinstvo sa nekim ko to zaslužuje.katolička crkva ne!to je satanistička tvorevina nasledenik rimskog carstva koje bi opet da caruje i širi se.pravoslavne srbe će teško slomiti.ruse nikako.ako krenu na rusiju kraj im je zagarantovan

 

25.01.2013. u 17:37

srele

Kamo srece da su svi hriscani zajedno a ne da se delimo a imamo jednog istog boga, Isusa Hrista.Ja podrzavam jedinstvo svih hriscana i sve jedno mi je usao u pravoslavnu ili katolicku crkvu,ja se prekrstim i u jednoj i u drugoj!

 

25.01.2013. u 18:19

nemke

To sto se ti krstis u obe crkve i potpuno ti je svejedno govori samo o tebi kakva si nula od coveka i koliko iskreno verujes u to u ume cega se krstis

 

25.01.2013. u 18:22

beograđanka54

zašto da se ujedine??????? to i jeste cilj Vatikana da PRAVOSLAVLJE nestane i da papa bude glavni a vatikan da vlada celim hrišćanskim svetom

 

25.01.2013. u 18:43

MariannaMihailidi

Pa zbog Vatikana je danas jedno 5 miliona Srba manje nego sto bi ih bilo..Ako je to nesto normalno onda se povlacim u svoje odaje i nemam sta da dodam..

 

25.01.2013. u 19:28

kivi

Ako bude stani pani pre ću se poturčiti. Sram ga bilo. Pređi Griša u katolike, ko ti brani. Ali ako ne povedeš ovce za sobom neće ti gazde dati bišopsko mesto

 

25.01.2013. u 23:54

stefan

Као православац очекујем реакцију СПЦ, на овај сраман чин! Недостојан!

 

26.01.2013. u 05:23

Vasilije

Vladika Gligorije, najbolji prijatelj Dodika i Tadica,besramno se prosle godine izvinio Hrvatima za zlocine Srba u Dubrovniku, a poznato je da je ovaj nekada srpski grad potpuno ociscen od Srba. Ovome izdajniku i ekumenisti bez pokrica nije potrebno davati medijski prostor, pitajte bracu Srbe u Republici Srpskoj i Trebinju, mislim da je omrazeniji od bilo kojeg muslimanskog politicara. A Patrijarh Irinej? Naravno, njemu je Grigorije, odlican!!!

 

26.01.2013. u 11:03

nebitan

Vazno je da je vladika dosao na uvazenom skupu najsavremenijim dzipom, a sta ce reci na tom uvazenom skupu nije ni toliko bitno. Dzipovi su sada moderno prevozno sredstvo vecinom vladika u Srbiji na celu sa episkopom Irinejom. Kada je u pitanju neki visoki lopov (sada ih zovu tajkuni) pojedinci idu da im preseku slavski kolac u kuci ili na svadbu kad vencavaju decu, uz TV prenos. To je danas moderno. A sirotinju ni da pomenu, kome treba sirotinja.

 

25.01.2013. u 22:37

Pavle

Pravoslavlje u srba vera nesalomiva!

http://www.kurir-info.rs/komentari/

 
Последњи пут ажурирано ( недеља, 27 јануар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.