header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ридање вође „православних" екумениста због папине оставке Штампај Е-пошта
среда, 13 фебруар 2013

 Његова Светост Патријарх константинопољски Вартоломеј издао је званично саопштење поводом вијести о повлачењу Папе Бенедикта XVI са службе поглавара Римокатоличке цркве.

Са жалошћу смо примили вијест о одлуци Његове Светости Папе Бенедикта да се повуче са свог трона, јер је са својом мудрошћу и искуством могао много још допринијети Цркви и свијету.

Папа Бенедикт је оставио неизбрисив траг на живот и историју Римокатоличке цркве, запечаћен не само његовим кратким папством, већ и његовим широким и дуготрајним доприносом као теолога и архијереја своје Цркве, као и његовим универзално признатим угледом.

Његови списи ће још дуго говорити о његовом дубоком теолошком разумијевању, кроз познавање Отаца неподијељене Цркве, његовој отворености према савременој стварности, и његовом живом интересовању за проблеме човјечанства.

Ми православни ћемо га увијек поштовати као пријатеља наше Цркве и вјерног слуге светог позива на јединство свих. Штавише, радоваћемо се када чујемо за његово добро здравље и плодност његовог теолошког рада.

Лично, са ганутошћу се сјећамо његове посјете сједишту Васељенске патријаршије прије више од шест година, као и бројних сусрета и изванредне сарадње, коју смо имали током цијелог периода његове предстојатељске службе.

Са Фанара се молимо да Господ покаже достојног наследника на челу сестринске Цркве Рима, и да са његовим наследником наставимо заједничко путовање ка јединству свих на славу Божију.

radiosvetigora.wordpress.com

Последњи пут ажурирано ( среда, 13 фебруар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.