header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Метеорска киша или америчко ново оружје? (фото, видео) Штампај Е-пошта
петак, 15 фебруар 2013

 Лидер либерално-демократске партије Русије Владимир Жириновски, изнео је сопствену теорију о ономе што се догодило у Чељабинској области на Уралу. По његовим речима, метеорска киша која је данас пала на Урал нема везе с метеорима, већ да су „Американци тестирали ново оружје“.

Жириновски каже да падање фрагмената метеора није природна појава. „Ово чине људи, ратни хушкачи, провокатори“, - сматра он.

 „Падају метеори. Не, не падају метеори, то су Американци тестирали ново оружје. Кери (државни секретар САД Џон Кери ) је у понедељак звао Лаврова, али Лавров је на путу негде у Африци. Хтео је да упозори, ако буде таква провокација, да она може дотаћи и Русију. Какво је то примитивно племе. Какви метеорити? Ништа никада нигде не пада. Космос – то је Универзум, он има сoпствене законе“, - изјавио је Жириновски.

Сличну верзију је у интервјуу порталу Chelyabinsk.ru изнео и један неименовани стручњак из те области, близак руском ратном ваздухопловству:

 „Од метеора не остаје такав траг, он за три до пет минута нестаје, а овај лебди већ сат и по. Дугачак траг – то је сагоревање горива које покреће ракету. Траг се видео у целој области. То је био стратешки удар, могуће је с мора. Ракету су оборили, зато се и видео бљесак на небу. Многи очевици су видели да падају ужарени делови. Мислили су да је то авион, но, могуће је, то су били комади оборене ракете.“

Према досадашњим информацијама у Чељабинску је повређено 1200 људи, међу којима је око 200 деце. Штета се процењује на око 1 милијарду рубаља.

 По материјалу са: russian.rt.com

 
 
 
 
 
 

 

  

   

Фото: AFP / CC/Reuters/ Beta/AP

Последњи пут ажурирано ( субота, 16 фебруар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.