header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх Кирил изразио почасном папи Бенедикту XVI осећање братске љубави у Христу Штампај Е-пошта
среда, 06 март 2013

 Патријарх московски и целе Русије Кирил упутио је писмо почасном римском папи Бенедикту XVI и изразио му „осећања поштовања и братске љубави у Христу“, преноси ИТАР-ТАСС.

 „Одлука о одласку с катедре римских епископа, коју сте Ви са смирењем и једноставношћу објавили 11. фебруара ове године, наишла је на снажан одјек у срцима милиона римокатолика. Нама је свагда била блиска Ваша доследна позиција, карактеристична по бескомпромисности у питањима вере и постојаном следовању живој црквеној традицији“, рекао је патријарх Кирил.

По његовим речима, у епохи када „идеологија сведозвољености и моралног релативизма настоји да из живота људи потисне моралне вредности“, Бенедикт XVI је смело подизао свој глас “у заштиту јеванђељских идеала, високог достојанства човека и његовог призвања ка слободи од греха“.

 „С топлином се сећам наших сусрета пре Вашег избора на римску катедру. За време Вашег служења добили смо позитиван импулс у односима наших Цркава, које носе велику одговорност за сведочење Христа Распетог и Васкрслог у савременом свету“, - нагласио је предстојатељ Руске Цркве.

Он је изразио наду да ће се „добри и пуни поверења односи имеђу православних и римокатолика“, успостављени уз активно учешће Бенедикта XVI, „развијати и даље“, за време његовог наследника.

 „Примите моје искрене жеље за добро здравље, дуг живот и помоћ свише у молитвеним и богословским прегнућима“, - закључио је патријарх Кирил.

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: http://www.newsru.com/

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 07 март 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 86 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.