header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Проф. др Србољуб Живановић: Беседа на промоцији књиге “Завера папизма против хришћанства” Штампај Е-пошта
уторак, 19 март 2013

   Напомена: Видео запис целе промоције погледати у прилогу

(Удружење књижевника Србије - 14.03.2013. г.)

Драга браћо и сестре, даме и господо, поштовани пријатељи!

 Јако сам задовољан што ми се поново пружила прилика да говорим о једној изванредној књизи, књизи “Завера папизма против хришћанства”, коју је написала Олга Николајевна Четверикова. Име Олге Четверикове познато је у свету, посебно у њеној земљи Русији. Олга је врсни истраживач, историчар, аналитичар и научни радник, који не жали труда да прикупи грађу и огромну документацију, на основу којих изводи своје анализе и закључке. Тако је ова књига која има 260 страна, написана на основу 345 референци. Свако од 17 поглавља ове књиге богато је документовано. Ту нема некаквог сензационализма и политичарења, већ имамо интерпретацију доступне документације.

Олга Николајевна је у овој књизи обрадила једну веома важну тему у садашњем друштву, не само у Русији, већ у целом свету, а то је улога римокатоличке свејереси у борби против хришћанства. Користећи своје уходане методе борбе за остварење примата Ватикана, које се своде на вођење борбе “огњем и мачем, пером и речју”, Римокатоличка такозвана црква и њени поглавари папе, свесно подривају и руше саме основе хришћанства. Увођењем “религиозног плурализма” у Европи, покушавају да сузбију и уклоне утицај оних који немају исто мишљење са њима. Држава Ватикан и папа на челу те државе и Римокатоличке такозване цркве не презају од сарадње са Хитлеровим нацистима или савременим диктаторима у свету, са вођењем интрига и закулисних борби, са исламистима и будистима и разним другим, а све у циљу обезбеђења превласти Ватикана и папа у целом свету. Под фирмом екуменизма и помирења са православним светом, покушавају да обезбеде признавање примата папе над другим епископима Васељенске цркве. Писац ове књиге на више места указује на нове форме ширења утицаја папа и њихове Римокатоличке такозване цркве, путем економских уцена и манипулација, као и спровођењем појединих пројеката попут “Помирења са православним под старешинством папе”, затим политичког пројекта “Свете Римске империје”, Свештеног савеза са Вашингтоном и слично.

Слаткоречивост папа, њихових следбеника и гласноговорника, као и њихов утицај у појединим државама у свету, често наводе појединце да поверују у пропаганду Ватикана.

Олга Четверикова у овој књизи указује на проблеме које ствара оваква римокатоличка пропаганда у Украјини и Белорусији. Сви ти проблеми добро су познати аутору књиге. Ми можемо да додамо да и у Српској Православној Цркви постоје поједини епископи који су себе ставили у службу римокатоличке пропаганде. Њих подстрекава и потпомаже Ватикан, па се они одричу учења Светог Саве и његовог наслеђа, преузимају контролу над црквеним медијима и богословијама, и у својим епархијама уводе римокатолицизам “на мала врата”.

Превод ове књиге са руског језика на српски недавно је објавила издавачка кућа “Света Русија”. Књига је уз изванредан превод Ранка Гојковића, веома читљива и разумљива сваком читаоцу.

Мени није намера да овде препричавам садржај књиге, јер сваку књигу треба читати и о њој размишљати. Жеља ми је само да подстакнем читаоце да је узму у руке, пажљиво проуче, и нешто науче и запамте.

Аутору књиге Олги Николајевној, преводиоцу Ранку Гојковићу и издавачу “Светој Русији”, од свег срца честитам што су нам подарили ово вредно дело.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 19 март 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.