header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Двери: Захтевамо забрану "Великог брата" и осталих ријалити шоу емисија у Србији Штампај Е-пошта
понедељак, 01 април 2013
     Ево још једне занимљиве, корисне и симпатичне иницијативе „Двери српских“, од које, наравно, неће бити ништа. Јер, „Фарма“ и „Велики брат“ нису код нас уведени случајно, него намерно, да заглупе и упропасте што више Срба, тако непотребних Новом светском поретку. Републичка радио дифузна агенција (РРА) јесте права адреса за обраћање тим поводом, али „Двери“ нису поменуле да је председник Савета РРА  АРХИЈЕРЕЈ СПЦ, УПРКОС НЕ САМО СВИМ КАНОНИМА ЦРКВЕ, КОЈЕ СВЕШТЕНО ЛИЦЕ РАШЧИЊАВАЈУ АКО СЕ БАВИ СВЕТОВНИМ ПОСЛОМ, НЕГО УПРКОС ОСНОВНОМ ХРИШЋАНСКОМ МОРАЛУ И ЕЛЕМЕНТАРНОЈ ЉУДСКОЈ ЛОГИЦИ. Послушник владике бачког Иринеја Буловића, владика Порфирије Перић, седи на челу РРА и ОН ЈЕ ГЛАВНИ НОСИЛАЦ ОДГОВОРНОСТИ ЗА ПОГАЊЕЊЕ ЗЕМЉЕ СРБИЈЕ „ФАРМОМ“, “ВЕЛИКИМ БРАТОМ“, “ПРЕЉУБНИЦИМА“, „ЛУДОМ КУЋОМ“ И СЛИЧНИМ ГАДОСТИМА.
Епископ јегарски Порфирије, председник Савета Републичке радио дифузне агенције

 Он је оличење речи Христове о гнусоби опустошења на месту светом – владика који иконизује Христа налази се на челу агенције која Србијом шири, својим дозволама за емитовање риалити шоуа, дух антихриста. Браћо Срби и сестре Српкиње! Овај владика је, својевремено, ишао и у Лас Вегас (http://borbazaveru.info/content/view/2273/33/), показујући шта значи кад човек почне да служи овом свету, а одрекне се светих врлина. Зар је чудо што му из Ковиља тако често одлази братија у овај свет, а неки се, авај, не само жене, него и постају музиканти популарних певача? Ми објављујемо текст „Двери“, али подсећамо – док год је владика Порфирије, духовни син Буловића, на челу РРА, његова одговорност је најбитнија. Хоће ли се овај човек покајати и замолити Бога да му опрости што је његова РРА саблазнила, својим дозволама за емитовање духовног отпада, толике правоверне? Ми му то, нарочито у Великом посту, желимо искрено и свим срцем. Амин, Боже дај!

Уредништво "Борбе за веру"

+++

Захтевамо забрану "Великог брата" и осталих ријалити шоу емисија у Србији!

Покрет Двери захтева од Републичке радиодифузне агенције хитно поступање и забрану 5 ријалити шоуа због вређања јавног морала, скаредности, промоције педофилије и медијске проституције, као и ружења свих традиционалних вредности у Србији. У питању су у потпуности неморалне емисије ВЕЛИКИ БРАТ, ФАРМА. ПРЕЉУБНИЦИ, ЛУДА КУЋА И ТРЕНУТАК ИСТИНЕ.

Очекујемо да ће овај наш захтев подржати и друге политичке организације, Српска православна црква и друге традиционалне верске заједнице, интелектуална јавност и свеукупна јавност која се гнуша оваквих програма.

Покрет Двери је још у предизборној кампањи тражио додатно опорезивање оваквих програма, како би се та средства преко конкурса доделила свим медијима који су спремни да праве дечје, културно-образовне, историјске и породичне програме, којих је тако мало у нашим медијима.

Информативна служба Двери

 

      Представка РРА

На основу одредаба чланова 6, 8, 10, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 63 и 68 Закона о радиодифузији, , те у складу са садржином Општег обавезујућег упутства о понашању емитера (Кодекс понашања емитера) и  Општег обавезујућег упутства о понашању емитера у вези са емитовањем програмских садржаја који могу да нашкоде физичком, менталном или моралном развоју малолетника, Покрет ДВЕРИ, насловној Агенцији као самосталној и независној организацији са јавним овлашћењима, подноси предметну представку са предлогом да се у складу са напред наведеним одредбама Закона о радиодифузији и сагласно садржини означених Упутстава, према емитерима ТВ Б92, ТВ ПИНК и ТВ Хепи, због емитовања програма путем емисија „Велики брат“, „Фарма“, „Тренутак истине“, „Прељубници“ и „Луда кућа“ у којима се програмским садржајима вређа јавни морал, приказује скаредност, проституција, промовише педофилија, чиме се истовремено на бруталан начин крше све традиционалне и религијске  вредности које су у Републици Србији иманентне свим њеним грађанима, хитно примене све законске мере.

Сматрамо да је РРА у складу са својом надлежношћу и овлашћењима одавно требало да спречи овај јавни неукус, кич, шунд и сваку врсту вређања здравог разума и основних моралних вредности у Републици Србији. У том смислу истичемо да је најава покретања кривичног поступка за испитивање изјава и понашања једног од учесника ових срамних шоуа, Ере Ојданића, крајње недовољна и чак неозбиљна, када се има у виду ширина погубног утицаја ових емисија на општу јавност, а нарочито малолетнике.

Следом ваших надлежности и овлашћења у области радиодифузије и то у смислу контроле над спровођењем закона у овој области, вршења надзора над радом емитера, издавања обавезујућих упутстава, те заштите интереса малолетника , а имајући у виду крајње проблематичну садржину наведених програмских формата којима се брутално крше законске и подзаконске норме у области радиодифузије, очекујемо да након подношења ове представке у смислу одредбе чл. 14, као и осталих означених одредаба Закона о радиодифузији, хитно покренете поступак за изрицање законских мера према означеним емитерима, уз предлог да истима у што краћем року буде одузета дозвола за емитовање означених програмских садржаја.У противном, сматраћемо да је и РРА постала својеврсни саучесник у овом процесу духовног и моралног уништавања нације, па ћемо бити присиљени да покренемо и питање  ваше одговорности.

У име Покрета Двери,

Владан Глишић

Извор: Двери

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 01 април 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.