header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Бискуп Григорије (Дурић) - фудбалер који је постао боксер (видео) Штампај Е-пошта
понедељак, 15 април 2013

ВЛАДИКА ХТЕО ДА НОКАУТИРА НОВИНАРА

Владика Григорије: Нормално, боље него да ти ја судим. Да ти ја судим, био би нокаутиран. Св. Василије је милостив...

 

+++

Владика захумско-херцеговачки Григорије, овим ријечима из увода је одговорио на питање Небојше Вукановића: - Јесте ли ви рекли на Црквини: „Нека ти суди Св. Василије“?

Прије тога је владика рекао да је он кривац који је увукао предсједника Српске, Милорада Додика, у пројекат око требињског аеродрома, те Вукановића који је био на задатку као новинар БН ТВ, назвао ноторним лажовом, и порекао све непријатности што је Вукановић износио јавности, а за које је тврдио да су дошле од стране владике или његовог окружења.

Овом вербалном насиљу је претходило владикино упозорење да новинари шаљу ружну слику из Требиња, а посебно Вукановић, који „знамо да није тако ни честит, ни и поштен као што се прави“.

Да и Фронтал не би испао исфрустрирано, лажљиво или папарацо гласило (како све владика Григорије редовно назива члана нашег редакцијског савјета из Требиња), погледајте овај снимак од времена 2:23.

Ако је неко и сумњао у Вукановићеве тврдње о вербалном и физичком насиљу владике захумско-херцеговачког, онда се сад добро замислио...

Дакле, уколико сте се, као и ми, увјерили да је владика Српске православне цркве јавно пријетио физичком силом, односно тешким пребијањем, новинару на радном задатку – онда ћете разумјети што очекујемо од надлежних органа да се против грађанина Младена Дурића предузму одговарајуће истражне радње и поднесе одговарајућа пријава.

Уз то, очекујемо од цјелокупне јавности, прије свега државних органа, а затим струковних удружења, невладиних организација које се баве људским правима и слободом говора, те од Српске православне цркве саме; да се изјасне и реагују овим поводом.

Бискуп Григорије - накада фудбалер а сада боксер...

Редакција Фронтала, са своје стране, најодлучније осуђује овакво понашање господина Дурића, које би било колективна брука и разлог за забринутост да је изговорио и најанонимнији грађанин на цести, а камо ли један владика који се цестом вози у моторном возилу од 140.000 конвертибилних марака. Његово извињење цјелокупној јавности, такође очекујемо у најкраћем року. Најмање то!

Овај пут је примјетно да је и предсједник Додик, већ чувен по непримјереним и недипломатским изјавама, посебно у односу према медијима, заправо био изразито културан, отворен и полемичан у односу на једно свештено лице, којем је у опису радног мјеста проповједање умјерености, скрушености и љубави међу јединкама људске врсте.

Владика Григорије је овим понашањем претекао готово све досадашње нападе на новинаре. Питамо се да ли треба чекати да неко посегне за физичком силом, да новинар плати главом, па да се оваквом понашању стане у крај?!

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=32469#komentar%29

Екуменисти циркузанти и "монашки" фудбал:

Епископ Атанасије (Јевтић) и бискуп Григорије (Дурић) играју фудбал са монахињом Ребеком и монасима у манастиру Тврдош, Епарија херцеговачка

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 15 април 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.