header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Подршка Фанара украјинским унијатима Штампај Е-пошта
среда, 01 мај 2013

 ПАТРИЈАРХ ВАРТОЛОМЕЈ ПРИМИО ЧЕЛНИКА УКРАЈИНСКИХ УНИЈАТА

На Фанару је одржан још један екуменистички пријем: овог пута се „вођа“ православних екумениста, константинопољски патријарх Вартоломеј, сусрео с челником украјинских унијата – „архиепископом кијевским и галицким“ Свјатославом Шевчуком.

Делегација украјинских унијата боравила је у Истамбулу од 19. до 22. априла.  У Шевчуковој пратњи био је париски „епископ“ Борис Гудзјак, шеф Одељења за иностране односе Украјинске гркокатоличке цркве.

Коментаришући сусрет с Патијархом, Свјатослав Шевчук је појаснио да је он уприличен на иницијативу украјинске стране, - уверене да је васељенски патријарх значајан морални ауторитет не само за православне, већ и за „све хришћане“. Надаље је овај „свехришћанин“  потврдио своју намеру да развија односе с константинопољским патријархом, имајући у виду и перспективе обнављања тзв. кијевске истраживачке групе, која укључује богослове и студенте из православних и унијатских заједница САД и Канаде.

У оквиру поклоништва у Истамбулу, послушници римског папе посетили су и православни саборни храм Светог Георгија на Фанару.

По материјалу са „Информ Религија.ру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 01 мај 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.