header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Завршен Сабор Штампај Е-пошта
субота, 01 јун 2013

 Архијерејски сабор СПЦ именовао владике на упражњена места у две епархије, док остале и даље имају на челу администраторе. Владика бихаћкопетровачки Хризостом именован на чело Епархије зворничко тузланске, а на место владике Хризостома именован епископ Хвостански Атанисије Ракита.

Последњег дана заседања Архијерејски сабор Српске православне цркве (СПЦ) именовао је владике на упражњена места.

Попуњене су две епархије, а остале, из важних практичних разлога, и даље имају на челу администраторе.  

Умировљеног владику Василија Качавенду на челу Епархије зворничко тузланске замениће владика бихаћкопетровачки Хризостом, наводи се у саопштењу епископа бачког Иринеја.

На место владике Хризостма именован је викарни епископ Хвостнаски Атанисије Ракита, a eпископ Јован биће и даље администратор жичке епарихије.

За администратора Епархије средњоевропске потврђен је патријарх Иринеј, за администратора Епархије жичке епископ шумадијски Јован, за администратора Епархије аустријско-швајцарске епископ бачки Иринеј, а за администратора Епархије јужноцентралноамеричке митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Заменик митрополита дабробосанског Николаја биће и даље епископ захумско-херцеговачки Григорије.

Чланови Синода у новом сазиву јесу епископи сремски Василије, шумадијски Јован, зворничко-тузлански Хризостом и рашко-призренски Теодосије. 

Данас је завршен радни део Светог архијерејског сабора СПЦ, који је почео 21. маја. Међу најзначајнијим одлукама Сабора била је она о умировљењу владике Качавенде.

http://www.rts.rs/

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.