header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Саопштење Митрополије солунске поводом предстојеће геј параде Штампај Е-пошта
среда, 12 јун 2013

 Митрополит солунски Антим окарактерисао је предстојећу геј параду, заказану у Солуну за 14. јун, као срамоту, искушење и симптом корупције. У свом саопштењу, предстојатељ Солунске митрополије позвао је верне да се уклоне од овог и сличних догађаја.

„Једини уступак који је градоначелник учинио након нашег разговора био је тај да се ово срамно сабрање не одржи пред црквама свете Софије и светог Григорија Паламе, већ на Тргу слободе, далеко од цркава“, каже се у саопштењу.

Високопреосвећени Митрополит је подсетио на недавне догађаје у Грузији, када је слично окупљање довело до протеста народа и свештенства „који нису хтели овај несрећни спектакл“.

„Коначно, желим да истакнем“, каже се у закључку саопштења, „да без обзира колико је озбиљна или експлозивна ситуација, ми православни хришћани никад не примењујемо насиље. Зато, као епископ никада нећу препоручити сукоб у нашем друштву. Обраћам вам се са молбом да се уклоните и да уклоните своју децу далеко од оваквих безбожних манифестација, изразите свој став о страсти хомосекуализма и молите се за ове људе да се ослободе своје страсти и врате природном живљењу, као што учи наша вера и предање“.

http://radiosvetigora.wordpress.com/

Последњи пут ажурирано ( среда, 12 јун 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.