header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Писмо из Бања Луке Штампај Е-пошта
недеља, 30 јун 2013
       Наш текст под насловом „У ког Бога верује Новак Ђоковић“, наишао је на велику пажњу читалаца, о чему говори и статистика његове читаности: само на "Борби за веру" за два дана прочитан је 3.700 пута. Има и доста реакција, како на нашем сајту, тако и на другим сајтовима који су га пренели. На мејл смо добили велики број писама, углавном наших истомишљеника, али била су и два писма у којима њихови аутори износе другачија промишљања, но неправославна.

Од добијених писама, одлучили смо да објавимо једно, нашег посетиоца Драгана П. из Бања Луке, и то из два разлога: прво, јер је карактеристично, а друго, јер се ради о младом човеку који, очито, не само да има здраву памет, већ и храброст да плива уз матицу. Ова чињеница јача оптимизам и веру да је Бог и у српском народу оставио себи седам хиљада људи који не приклонише колена пред Ваалом (ср.3.Цар.19,18 и Рим.11,4).

Уредништво

+ + +

Поздрав за уредништво сајта ''Борба за веру''!

Зовем се Драган П. и из Бања Луке вам се јављам, како бих вам се захвалио на овом упозоравајућем тексту који сте објавили:http://borbazaveru.info/content/view/5892/1/.

Ја сам један од оних који са највећом зебњом гледају на феномен Новака Ђоковића. Сматрам да је стање ума у Срба изузетно дискутабилно, да је омладина нажалост на кривим путевима и, што је најгоре, збуњују нас поступци оних који би нас требали водити кроз ово непрегледно море  гријеха и патње. У таквом ''свјетлу'', тешко је уопште објаснити дјеци (а и одраслима) зашто је овај усиљени спортски ас погрешан узор.

Шта мени, као просјечном небитном Србину Православне вере, значи Ђоковић?

Није ли мало чудно, што је баш спортиста, најпозитивније оцијењена српска личност у свјетским медијима и у свјетској друштвеној елити, што је баш он амбасадор ''културне и спортске'' Србије?!

Дајте молим вас, па с ким се то наша елита спрда у ова времена, када се Србија и освјешћени српски народ налази на моралном и духовном испиту свих испита? Којем правом Србину је уопште стало до провода и уживања у оваквом стању  наше и ваше државе, коме се иде на Ражнатовићкин концерт, коме се гледа  СМЕЋЕ попут ''Село гори...'', и коме се бодри пркосни и горди гладијатор у једном тотално небитном такмичењу као што је тенис?!

Новак Ђоковић је лош примјер младима, новостворени (како ви кажете ''ново-српски'') космополита који чини све како би се свидјео својој нацији и остатку свијета који га гледа на шљаци. Хвали се хуманитарним активностима, а у приватности и својим јахтама, некретнинама, модним маркама... (не би залуд живио у Монте Карлу).

Али највећи парадокс је ова лента која му је додијелила СПЦ, као и његове склоности експониране у медијима (у вези будистичког храма, медитације и осталих нехришћанских накарадности).

Од једног лошег узора могу настати многи лоши узори, као мала искра и  велика буктиња коју проузрокује.

Попут вас, искрено се надам да ће се некако ово исправити у будућности, јер са обзиром на тренутно стање свијета и Србије, не пише нам се добро.

Нека вас Бог чува.

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 30 јун 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 52 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.