header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Отац Всеволод Чаплин: Русија треба да буде центар хришћанства и алтернатива свету златног телета Штампај Е-пошта
петак, 12 јул 2013

 Шеф Одељења Светог синода Руске православне цркве за односе цркве и друштва Всеволод Чаплин оценио је да се Русија креће у правцу максималне самосталности и да треба да буде центар светског хришћанства.

 „Није случајно што многи данас виде Русију као заштитницу хришћанских идеала и традиционалне моралности и као земљу која може бити реална алтернатива свету златног телета и самоубилачког схватања слободе“ - написао је Чаплин у чланку објављеном у листу „Рус державнаја“.

По његовом мишљењу, Русија треба да се осети као центар светског хришћанства и само на том путу може да се оствари. Све остало је за њу, „као прво, ситно, а као друго, саморушилачко“, сматра свештеник.

„Током последњих неколико месеци, Русија је чврсто поручила целом свету да је способна да говори својим језиком, да говори као самостална и снажна држава, којој традиција и животно искуство дају право на сопствени пут, право не само да брани сопствено виђење устројства света, већ и да то виђење понуди целом свету“ - наводи се у чланку.

Према Чаплиновим речима, колико год су покушавали да руску власт натерају да се оријентише према уским групама, које су везане за стране трендове и које иступају мало у име „будуће Русије“, мало у име „друге Русије“, а мало у име „садашње Русије“, то није успело.

„Није случајно што управо данас, без обзира на све критике и наговоре Запада, ми кажемо: да, ми инсистирамо на заштити деце од преране сексуализације и, још више, од хомосексуалне пропаганде. Да, ми не желимо да наша деца због усвајања од стране перверзњака изгубе своју веру, у којој су многа крштена, и да изгубе нормалан живот“ - нагласио је Чаплин. 

http://fakti.org/

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 јул 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.