header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Крст апостола Андреја Првозваног стигао у Русију из грчког града Патре (видео) Штампај Е-пошта
субота, 13 јул 2013

 По благослову Патријарха московског и све Русије Кирила и Архиепископа атинског и све Грчке Јерониме, крст на коме је распет свети апостол Андреј Првозвани боравиће од 11. јула до 2. августа у Русији, Украјини и Белорусији.

„Крст на коме је апостол распет, чува се у православном храму у грчком граду Патра, на полуострву Пелопонез, и представља велику светињу хришћанског свијета. Преношење ове светиње на територију Руске православне цркве поклапа се са 1025-годишњицом крштења Русије“, саопштио је Александар Гатилин, представник Фонда светог Андреја Првозваног, који организује овај догађај.

Крст ће боравити од 11. до 15. јула у Петрограду, од 16. до 26. јула у Москви, од 26. до 28. јула у Кијеву и од 29. јула до 2. августа у Минску.

„Доношењем крста светог апостола Андреја у Петроград, Москву, Кијев и Минск наглашава се да духовни живот народа три земље истиче из истог извора – благослова светог апостола Андреја и крштења у Кијеву 988. године“, истакао је Гатилин.

Извор: mitropolija.com

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 јул 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 57 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.