header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Спрема се новотарски удар на манастир Љубостињу Штампај Е-пошта
уторак, 10 септембар 2013
          Електронском поштом данас смо добили кратко писмо од једног нашег посетиоца из крушевачке епархије. Ево шта нам од пише:

„Драго Уредништво,

Желим да обавестим Вас и Ваше читаоце да се спрема још један новотарски удар на манастир Љубостињу. Владика Давид (Перовић) је најавио да ће доћи на опоравак, после операције, у овај манастир. Шта то значи – свима нам је јасно. Он је окорели новотарац који је познат као жестог прогонитељ правоверног свештенства и монаштва. Као такав он ће покушати да успостави новотарски (бес)поредак у овом манастиру, покушаће да довршио оно што је започео у јануару 2012. године. Новотарци су људи који се Бога не боје а људи не стиде, и више верују у полицију него у Бога. Очигледно, владика Давид се ни у тешкој болести није дозвао памети да не разара Цркву Божију. А Свети Апостол Павле каже: "Ако поквари ко цркву Божију, поквариће њега Бог" (1.Кор.3,17).

Што се тиче верног народа, он је уз сестринство које се снажно одупире новотаријама.

Ваше Уредништво молим да пратите, као и до сада, оно што ће се збивати у Љубостињи, јер се зло плаши светлости. А ово што чине новотарци је зло какво до сада није виђено у нашој светој Цркви.

Унапред Вам хвала и нека Вас Бог чува!“

Миодраг из Трстеника

+ + +

 

Осврт „Борбе за веру“:

Захваљујемо се господину Миодрагу из Трстеника на овом кратком обавештењу. Наравно, ни један новотарски безакони корак нећемо оставити непропраћен. Сестринско љубостињско и верни народ који долази у ту велику српску светињу, има нашу пуну подршку. Пошто је Миодраг у свом писму поменуо догађај у Љубостињи из јануара 2012. године, који је учинио некадашњи режисер, а сада епископ Давид, дајемо линк на коме се може прочитати о томе http://borbazaveru.info/content/view/4363/1/.

Такође, поново ћемо објавити, ради подсећања, наша саопштења из фебруара 2012. у којима смо детаљно дали анализу ко је заправо епископ Давид крушевачки и навели разлоге због којих разара светоотачки и светопредањски поредак Свете Литургије. Овом приликом само ћемо кратко поновити: епископ Давид је човек који, по канонима Православне Цркве, не може бити епископ. Због канонских препрека, он за живота патријарха Павла није ни рукополаган ни хиротонисан. Бавио се науком и пребивао као обичан калуђер све док патријарх Павле није умро и док еп. Иринеју Буловићу нису затребали нови и свежи новотарци, који ће урушавати Српску Цркву, и који треба да прегласају онај „конзервативни“, тзв. „босански“ лоби, то јест људе који су служили службу Божију како пише у типику и служебнику. Као епископа са канонском препреком, Иринеј Буловић га „има у шаци“. Ово што се спрема у Љубостињи, очито је знак да је дошло време да Давид крушевачки изврши задатке због којих је и хиротонисан. Мора да врати своје дугове.

26. маја 2013.године, еп. Давид крушевачки био гост епископа бачког Иринеја и  началствовао Светом Лигургијом у Новом Саду.  Да ли су тада пале директиве?
 
Шта је карактеристично на овој слици?
То, свакако, није епископ Давид, већ полупразан саборни храм у Новом Саду.
НОВОТАРЦИ НЕМАЈУ ПОДРШКУ НАРОДА, А УСКОРО ЋЕ САСВИМ ОСТАТИ БЕЗ ЊЕГА!

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 септембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.