header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Саопштење Руске заграничне цркве поводом догађаја на Блиском Истоку Штампај Е-пошта
субота, 14 септембар 2013

 Свети архијерејски синод Руске заграничне цркве, са свог редовног засиједања у Торонту, објавио је саопштење поводом догађаја на Блиском Истоку.

Архијерејски синод Руске заграничне цркве, сабравши се под свештеним куполама храма Свете Тројице у Торонту, у присуству чудотворних икона Преблагословене Дјеве: Курско-Корене иконе „Знамење“ и мироточиве иконе „Умекшање злих срца“, са забринутошћу прати развој догађаја на Блиском Истоку, мислено цјеливајући подвиге прогоњених хришћана и новомученика, који су својом крвљу окропили земљу у крајевима у којима се од древних времена прославља име Христово.

Познато је да су члановие велике Цркве антиохијске, древни Христови следбеници, први названи именом „хришћани“. А данас су њихови благочестиви потомци угрожени, прогоњени за вјеру својих предака. Осјећајући приближавање оружаног упада у њихову земљу и осуђујући га, Архијерејски синод позива сва вјерна чеда Руске заграничне цркве на усрдну молитву за мир у Сирији и цијелом Блиском Истоку, за све који су прогоњени и који страдају за вјеру Христову, за сроднике пострадалих, који су животе дали за Бога, Цркву и ближње.

Стојећи ових дана пред чудотворним иконама Божије Мајке и учествујући у све-црквеном обиљежавању 400-годишњице династије Романових у храму Свете Тројице у Торонту, молимо Пречисту Мајку Божију да „Господ да народу Своме снагу и благослови га миром“, оним миром о којем је Христос пред своје страдање говорио апостолима, рекавши да ће им оставити свој мир. Нека се овај мир Божији, неземаљски и вјечни, зацари у срцима хришћана Блиског Истока и укријепи их, а све нас нека надахне на преданост и љубав у даљем ношењу нашег служења, дужности и нашег животног крста.

Са енглеског А. О.

Извор: ROCOR

Преузето са: Радио Светигора

Последњи пут ажурирано ( субота, 14 септембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.