header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow „Што је баби мило, то јој се и снило“
„Што је баби мило, то јој се и снило“ Штампај Е-пошта
субота, 30 новембар 2013

 ПАТРИЈАРХ ВАРТОЛОМЕЈ СЕ НАДА ДА ЋЕ ПРАВОСЛАВНИ АНТИЕКУМЕНИСТИ ПРЕИСПИТАТИ СВОЈУ ПОЗИЦИЈУ

   Вођа „православних“ екумениста, константинопољски патријарх Вартоломеј, током конференције о међурелигијском дијалогу у аустријској престоници изразио је наду да ће православни антиекуменисти преиспитати своју позицију

Патријарх Вартоломеј високо је оценио сарадњу религијских организација и државе и заједнички рад цркава у Аустрији. Он је ових дана у Бечу узео учешће на две конференције о међурелигијском дијалогу, саопштио је Радио Ватикан.

Прошлог викенда (24 – 25. новебра) патријарх Вартоломеј је посетио седиште константинопољске патријаршије у аустријској престоници, а такође се сусрео с кардиналом Кристофом Шенборном и апостолским нунцијем надбискупом Петeром Штефаном Цурбригеном.

Пред многобројним представницима Цркве „светског православља“, патријарх Вартоломеј је потврдио своју посвећеност екуменистичким активностима и борби за мир и правду у целом свету. Он је такође изразио наду да ће они православни који се данас противе дијалогу с другим „црквама“ (читај: (бело)светским јеретицима – нап. „Борба за веру“), преиспитати своју позицију.

Фото: Радио "Слободна Европа"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 02 децембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.