header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх Кирил: Негирање граница измеђи добра и зла је смртоносни отров за друштво Штампај Е-пошта
четвртак, 26 децембар 2013

 „Идеологија која негира објективне границе између добра и зла, која ставља права изнад обавеза, а личне жеље изнад друштвене дужности, која изједначава децу и абортусе, јалове изопачености и частан брак представља отров за људски социум, и то смртоносни отров,“ – истиче Патријарх Кирил у свом реферату на епархијској скупштини у Москви 20. децембра.

„Друштво постоји захваљујући међусобним моралним обавезама његових чланова, а ове обавезе се објављују и признају на основу настале слике људског социума, општеприхваћених и општеобразовних представа о добром и лошем, о похвалном и срамном. Црква има јасну слику о постојању света коју је људима отворио Сам Бог и наша мисија је да с овим виђењем упознамо савременике с потпуном убеђеношћу у то да једино она одговара истини,“ – истакао је Руски Патријарх.

Извор: „Православије.ру“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 26 децембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 92 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.