header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Руска Црква пронела икону Богородице над Волгоградом Штампај Е-пошта
субота, 04 јануар 2014

 Волгоград, у којем су од октобра извршена три терористичка напада, данас је надлетао хеликоптер у којем су били свештеници са иконом Пресвете Богородице „Умекшање злих срца“.

Та акција је одржана на заједничку иницијативу Волгоградске епархије и градоначелнице Волгограда Ирине Гусеве.

„Градска власт и свештеници су одлучили да ће икона Пресвете Богородице помоћи, пре свега, у исцељивању душевних рана људи повређених у терористичком нападу, пружању утехе и умекшавању срца рођака жртава погинулих на железничкој и тролејбуској станици у Волгограду“ - истакла је председница одбора за информативну политику града Волгограда Марина Кригер.

Она је напоменула да постоји легенда према којој је у јесен 1942. године, кад су се у Стаљинграду водиле најтеже борбе, по тајном Стаљиновом налогу град ноћу надлетео авион с Казањском иконом Мајке Божије. То су убрзо сазнали војници, ојачао им је морал и победили су фашисте.

Претходно је у Казањској катедралној саборној цркви у Волгограду пред овом иконом Пресвете Богородице служен молебан за умножавање љубави и искорењивање мржње и сваке злобе.

У Волгограду је 29. децембра извршен терористички напад на железничкој станици, а 30. децембра експлозија се догодила у тролејбусу. Према последњим подацима, у тим терористичким нападима погинуло је 34 људи, док се 66 налази у болницама у Волгограду и Москви.

http://fakti.org/rossiya/ruska-crkva-pronela-ikonu-bogorodice-nad-volgogradom

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 04 јануар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 133 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.