header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Смутљивац поново у Чачку Штампај Е-пошта
уторак, 21 јануар 2014

 На Богојављење ове године добили смо, од читаоца из Чачка, писмо следеће садржине:

Поштована редакцијо, као ваш редован читалац хтео бих да вам изнесем једну своју бригу. Данас сам био у чачанској цркви и сазнао да ће у наш град доћи човек који нам је нанео много јада и несреће – владика Атанасије Јефтић, који треба да држи неко предавање о црквеном јединству. Он годинама није био у Чачку, и све је било прилично мирно. Сад се бринем јер је он увек правио смутњу и несрећу кад код нас дође, а сад изгледа да га владика Јован Шумадијски доводи да опет да нешто мути. Не знам да ли знате, али у чачанским црквама се већ више година служи по старом, како треба, а ових дана је владика Јован вршио неке премештаје и доводио млађе свештенике, па се питамо да, не дај Боже, Атанасије не долази да их наведе да опет новотаре, уносећи хаос у народ. Да ли ви имате неке информације?“

Ми немамо о томе неке посебне информације, али знамо једно – где се појави умировљени у немиру Атанасије, ту почиње хаос и смутња невиђених размера. Он је један од највећих унесрећитеља и упропаститеља СПЦ, човек који је, где год је дошао, заиста донео хаос и несрећу, сејући своје лажи и обмане на сваки могући начин. Притаји се извесно време и ћути, подвизава се играјући фудбал, а онда га, као „специјалца“, шаљу на терен где треба роварити и правити хаос. Он и његова „духовна чада“, попут владика Григорија и Максима, ударне су песнице сваког новотарства и несреће. Зна се да је тај човек нарушио хармонију у жичкој епархији, кад је тобож помагао болесном епископу Стефану, и када је први пут навео калуђере и свештенике њему склоне да служе како не треба и причешћују народ. Био је десна рука епископу Јовану Младеновићу кад је ратовао против свештеника и народа на венчанској парохији, и када су с милицијом долазили да народ нагоне да се помири с новотарењем. После Душковаца 2008. био је дрвени адвокат епископу жичком Хризостому, када је најпоганијим речником нападао побожне људе из удружења „Законоправило“.  Његова улога у разарању епархије рашко – призренске добро је позната свима. Касније је хушкао владику крушевачког Давида против манастира Љубостиње и тамошњег побожног народа.

А да би се видело какав презир и мржњу према бранитељима правоверја у Српској Цркви носи собом новотарски оперативац Атанасије Јефтић, подсетићемо на префињени речник овог "богословског колоса":

>>Мирашевци, псевдозилоти, секташи, еврослинавци, трабанти, комуњаре, медиокритетски менталитети, скоројевићи, конвулзивни "духовници" и њихови суфлери и епигони, духовни слепци који су веру учили по звездама и месечевим менама, новопечени "типичари", зилоти, маловерни смућени и смушени људи окорелих савести, путујући циркузанти, дојучерашњи удбаши који срамоте храм Божији, црни магови, дозлабога срамне пропалице, неупућени и болесни људи са папистичком "непогрешивошћу" који углас певају будибогзна шта и леже по патосу, људи који имају своје надимке, а не знају ни да бекну, велеучени "канонисти", а уствари дилетанти и секташи, мутиводе и цркворушитељи, фамозни и неславни одметници, безаконици, бесавесници, антидуховници, несрећни народоразбијачи, заведени и незнавени богомољци, слични јеретицима, језуитски инквизитори, шпијуни, огавне уходе и жбирови, бескрупулозни лажљивци, клеветници и подметачи, фанатици који праве халабуку и брукају Цркву, хистерични људи неуротичне ускости, искључивости, незнања и бесловесја, инквизиторски, медиокритетски менталитети, штрајкачи, откачени попови...<<

Браћи из Чачка препоручујемо да овог смутљивца игноришу и да му ништа не верују, као што му ни до сада нису веровали, а да своје свештенике позову да се не шале шалом и не новотаре, да им се не би дешавале ствари какве су се десиле новотарцима у Ариљу и другде. Нека нас Бог чува од људи попут бившег епископа захумско-херцеговачког Атанасија и његовох ученика и следбеника!

Фото у наслову: бивши епископ захумско-херцеговачки Атанасије

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 јануар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.