header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Украјински унијати благодарни папи Фрањи или да се зна одакле ветар дува Штампај Е-пошта
уторак, 25 фебруар 2014

 У Ватикану одржан тзв. „молебан“ за будућност Украјине у саставу Евросодома

У катедрали Светог Петра у Риму одржан је „молебан“ за „европску будућност“ Украјине, саопштила је служба за информисање партије „Удар“.

У саопштењу се истиче да је догађај инициран од стране амбасадора Украјине у Ватикану Татјане Ижевске, а да су активно учешће у организацији узели амбасадор Пољске Патар Новина-Конопка и дипломатски представници земаља чланица Европске Уније.

„Молебан“ је одслужен у такозваном украјинском олтару катедрале. У њему се налазе мозаици грба Украјине, Свете кнегиње Олге и Светог кнеза Владимира.

Лидер украјинских унијата Свјатослав Шевчук је, у интервјуу дописнику Радио Ватикана, крваву револуцију у Украјини назвао „почетком процеса исцељења“. По његовом мишљењу, у Украјини је „почео мањевише разумни уставни процес“ и „парламент је почео да служи народу." Шевчук је узео слободу да у име свих Украјинаца изрази благодарност римском папи Фрањи.

„Молебан“ за „мир, јединство и срећну европску будућност украјинске државе“ предводио је управо Свјатослав Шевчук. У свечаности је учествовао дипломатски кор, представници Ватикана и украјинске заједнице као и медијски посленици. На самом крају церемоније у катедрали Светог Петра, била је запаљена симболична свећа у част погинулих на улицама Кијева.

По материјалу са „Информ-религија.ру“

Повезане вести:

1.  Уредништво: Папини голубови за Украјину (фото)

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 фебруар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.