header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Врховни Црквени савет РПЦ о претњи насилним акцијама у вези с канонском Црквом у Украјини Штампај Е-пошта
четвртак, 27 фебруар 2014

 У  последњих неколико дана били смо сведоци нескривених претњи светињама Украјине, које поштују православни верници широм света и које су под законском јурисдикцијом канонске Православне Цркве. Кијево-печерска и Почајевска лавра постале су предмет провокација радикала. Претњама силом било је изложено и Сумско епархијско надлештво.

Апелујемо на све православне хришћане у Украјини, без обзира на њихова политичка опредељења, да не допусте нападе на светиње. Изражавамо захвалност онима који су стали у заштиту храмова и манастира, не дозволивши да буду изложени порузи и изопштени из окриља истинске Цркве.

Узносећи молитве за престанак сукоба међу братским украјинским народом, подсећамо вас да пут ка грађанском миру у Украјини искључује сукобе на религиозној основи и уношење раздора унутар храмова и манастира.

Синодско информативно одељење Московске патријаршије

Са руског Наташа Јефтић

http://www.pravoslavie.ru/srpska/68785.htm

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 27 фебруар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.