header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Руско оружје у случају нуклеарног напада (видео) Штампај Е-пошта
петак, 09 мај 2014

       У оквиру вежби, успешно је испаљен интерконтиненталн пројектил "Топољ" чиме је тестиран домет тог оружја из базе на северозападу Русије

Председник Русије Владимир Путин данас је надгледао војне вежбе руских снага у случају нуклеарног сукоба, које су биле планиране још у новембру.

"Испитујемо спремност руских оружаних снага. То је било најављено у новембру. Вежбе укључују све јединице оружаних снага широм земље", рекао је Путин новинарима у Министарству одбране Русије.

Он је казао и да су вежбе изведене широм Русије. Путин је вежбе надгледао уз лидере неколико бивших совјетских земаља, сада чланица Организације за колективну безбедности и сарадњу.

У оквиру вежби, успешно је испаљен интерконтиненталн пројектил "Топољ" чиме је тестиран домет тог оружја из базе на северозападу Русије, а исте ракете испалиле су и две нуклеарне подморнице у Северном мору и Тихом океану.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу рекао је данас Путину да је руска нуклеарна способност на копну, мору и ваздуху на највишем нивоу.

"Наша нуклеарна тријада (на копну, мору и ваздуху) је у сталној борбеној готовости, систематски спроводимо замене на савременим ракетним системима са врхунским војним достигнућима", рекао је Шојгу председнику Путину, пренеле су руске агенције.

Аутор: Агенција БЕТА,Агенција ТАНЈУГ,Фото: Ројтер

Извор: „Курир“


 
Последњи пут ажурирано ( петак, 09 мај 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.