header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Стрелков: Славјанск окружен, сада смо у одавно очекиваном „котлу“ Штампај Е-пошта
четвртак, 03 јул 2014

 Снаге кијевске хунте које учествују у специјалној операцији на истоку Украјине успеле су да потпуно одсеку Славјанск од спољног света ипочињу да стежу обруч око града, саопштио је командант устаника Игор Стрелков који је истовремено и министар одбране Доњецке републике.

„Противник је одсекао Славјанск од села Николајевка, кроз које је пролазио последњи „пут живота“ између града и спољног свету.

Снаге устаника су одбачене у Николајевку, борбе се тренутно воде између Николајевке и суседне Семјоновке“ - цитирао је Стрелкова његов помоћник.

„Противник полако, али сигурно стеже обруч око града.

Артиљерија, системи „Град“ и „Ураган“ делују по положајима и стамбеним зонама. Одлучност наше пешадије не може да заустави армаду оклопних возила у условима у којима на свака три наша борца долази по једно оклопно возило. Сада смо у котлу. Ово је давно очекивани котао“ - казао је саговорник агенције.

Према његовим информацијама, устаници су данас имали два убијена и три рањена војника.

Успели су да униште један украјински тенк.

+++

 

СЛАВЈАНСК ПОСТАО „НОВОРОСИЈСКИ СТАЉИНГРАД“

Снаге кијевске хунте - упркос „Декларацији о примирју у Украјини“ коју је у Берлину потписао и њен шеф дипломатије Павел Климкин - и данас гранатирају и ракетирају Славјанск, Краматорск и сва насеља око њих.

Најтеже борбе се воде за предграђе Славјанска Сенјоновку и Николајевку, село источно од тог града који већ постаје „новоросијски Стаљинград“.

Украјинци користе тенкове, минобацаче и вишецевне ракетне бацаче „Ураган“ и „Град“.

За устанике је најтежа ситуација у Николајевки где се њихов одред, којим командује борац под шифрованим именом „Моторола“, морали да напусте прве линије одбране пред налетом много надмоћнијег непријатеља и од подне се боре у окружењу.

Устаници су - да би искључили бар један правац напада - дигли у ваздух мост у Семјоновки.

Командант одбране Славјанска, Игор Стрелков, тај очајнички потез је објаснио речима:

„Чували смо тај мост до задњег јер нам је само преко њега могло стићи појачање. И пре минирања је постало јасно да појачања неће бити“.

Стрелков је истовремено објавио: да Укри под Славјанск довлаче четири нова тенка, 16 пешадијских оклопних возила и тешке минобацаче. Нагласио је да је то „мала колона“ јер у неким другим има и до 50-60 тенкова и других оклопних возила.  Додао је и да у Румунији и Бугарској узимају 20 војних авиона совјетске производње, плус још и тенкове.

Председник парламента Доњецке народне републике Денис Пушиљин саопштио је да је украјинска „казнена eкспедиција“ за протеклих неколико дана убила до сто цивила

 

http://fakti.org/

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 03 јул 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.