header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Девет свештеника Епархије канадске потврдило да нису потписници саопштења „Свештеничког братства“ Штампај Е-пошта
уторак, 19 мај 2015

 До сада је девет свештеника Епархије канадске писмено потврдило да нису потписани под саопштење свештеничког братства које се појавило 17. маја на узурпираном сајту „Источника“, а већина од њих нису била ни питана да дају потпис под то саопштење.

Саопштење, у којем се настављају напади на Епископа канадског Г. Георгија, достављено је од стране „свештеничког братства“ Његовој Светости Патријарху српском Г. Иринеју како би било презентовано Светом архијерејском сабору. То је и учињено током заседања Сабора, у понедељак, 18. маја.

Епископ канадски Г. Георгије тражио је да се покажу потписи да би се утврдила аутентичност саопштења. Пошто се испоставило да потписа нема, Епископ канадски је пред Сабором документовао демантије свештеника који су потврдили да нису потписници саопштења.

И. П.

http://www.istocnik-istine.com/

 

+++

СА САЈТА „ИСТОЧНИК“ КОЈИ СУ УЗУРПИРАЛИ ЗАВЕРЕНИЦИ ПРОТИВ ВЛАДИКЕ ГЕОРГИЈА:

 

"ОБРАЋАЊЕ СВЕШТЕНИКА ЕПАРХИЈЕ КАНАДСКЕ ПОВОДОМ НАВОДНЕ ПОДРШКЕ ПОЈЕДИНИХ ЦШО ЕПИСКОПУ ГЕОРГИЈУ

           Драги парохијани и верници наше Епархије канадске,

„Чувајте се да вас ко не превари лажући у моје име...“ Овај стих из Светог Писма је Христово јасно упозорење које је оставио својој Цркви. Такве ствари су се већ догађале у историји и није чудно што ових дана имамо јасну слику овог искушења у својим животима. Дакле, треба да будемо опрезни и разборити. Молимо се Богу да нам подари снагу и добро расуђивање, како би остали у истини. Црква је чувар истине и ми вам се као њени свештеници обраћамо са упозорењем, али и упутством да вас нико у овом смутном времену не превари.

Недавно се појавио веб сајт који су његови творци назвали „Источник истине“. Према искуству психологије, лаж се увек наслања на истину и куне се истином. Тиме, у ствари, лаж сама себе негира као истину и показује своју очајну тежњу да је замени. Наиме, на том веб сајту могу се прочитати разна писма која су наводно изрази подршке бившем епископу канадском Георгију. Та писма су углавном креирана од истог извора, а тај извор чине неколицина присталица епископа Георгија (ђакон Стефан Икономовски, секретар Давор Миличевић, благајник Неђо Петковић). Ово се може препознати по истом обрасцу писама које наводно пишу и потписују различити људи. Имамо сазнања и доказе да су поједине управнике звали по неколико пута и вршили притисак да пошаљу своју подршку суспендованом од Св.Арх Синода, епископу Георгију. Такође су им слана већ састављена писма која је само требао неко потписати. Могуће је да у неким парохијама постоје појединци који подржавају епископа Георгија, али они немају право да своје лично мишљење намећу многима и позивају се на њих. Тако се и десило да на овом веб сајту објављују своја лажна писма и приписују их целим црквено-школским општинама и њиховим Управним одборима (као Хамилтон, Ривер). Уочљиво је да су сва писма слична, што указује да их је саставио вероватно само један човек. Са друге стране, ми свештеници, који једини имамо праву слику о стању у својим парохијама, знамо да ни у једној од њих нема толико верника који подржавају епископа Георгија. Ситуација је управо супротна. Већ годинама верници трпе терор и неправду од епископа Георгија. Затварао им је цркве, терао на судове, а сада им је затворио и једини српски манастир у Канади. Српске сватове су бахати чувари вратили са манастирске капије. Многи верници чији су покојници сахрањени на манастирском гробљу, спречени су у својој намери да посете гробове својих најмилијих и запале свећу за њихову душу. Овакву истину они на њиховом веб сајту „Источник истине“ не показују. Они лаж обрћу у истину, и тако подло обмањују јавност.

Апелујемо на вернике Епархије канадске да чувају свој мир и разборитост. Ми свештеници са својим верницима имамо пуно поверење у Свети архијерејски синод, Свети архијерејски сабор чије заседање је у току и Његову Светост Патријарха српског Г.Г. Иринеја који је администратор Епархије канадске. Наша је обавеза да чувамо ред у својој светој Цркви и опстанемо у њеној истини. Она је опстала у искушењима свих векова, па ће тако опстати и пребродити ово смутно време. Управо због тога што је тешко, позвани смо да будемо чврсти у својој вери и одржимо се у духу саборности, јединства и слоге.

Свештеници Епархије канадске" 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 19 мај 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 88 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.