header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Е па, свештениче Рајићу и завереници, ћераћемо се још! Штампај Е-пошта
среда, 27 мај 2015

Помаже Бог браћо и сестре,

Будући да живим у Канади и да сам се срећом само једном, колико се сјећам, исповиједио код дотичног свештеника, не могу, а да не кажем двије истине од којих се једна за сигурно тиче њега, а друга, која се тиче опет неког од свештеника из наше цркве са Dixie-ja препознају.

Наиме, ми смо у нашој парохији имали повремене духовне вечери гдје су нам предавачи били већином локални свештеници, па међу њима и свештеник Љубо. Добро се сјећам једне од вечери када је у његовом стилу донио припремљен текст (немам ништа против, користити као подсјетник) и прочитао нам га у "бришућем лету" и завршио своју бесједу после 30-45 минута. Нити дискусије после, ни неких питања...просто у његовом стилу, прочитах и одох... 

Међутим све бих то некако, ајде прихватио да у самој тој бесједи није величао западне богаташе поименице, па између осталих и Bill Gates-a. Тада нисам могао да вјерујем и дошло ми било да устанем и да га питам да ли је нашао за сходно да прије него је одлучио да велича дотичног господина, да оде на YouTube и да само укуца рецимо "Bill Gates, reducing world population". Ко год чита овај текст може то да учини и видјеће о чему говорим.

Нема лажи, нема преваре...могао је то дотични свештеник да уради, па да размисли прије него ли крене да хвали Bill Gates-a. Не знам, можда је то већ знао, али га није била брига. Ћутао сам, али негодовао у себи.

Кад видим такав духовни и морални пад дотичног свештеника, који узгред буди речено за вријеме литургије не може,а  да не прича (у олтару нон стоп има нешто да прича, а ја сам био свједок), онда морадох написати моја запажања у вези истог, а која су истина, јер говорим оно што сам својим очима видио и учима чуо.

Могу само да кажем, жалосно од оног који би нам требао бити духовни вођа. 

Друга ствар која се не тиче њега лично, али опет исте цркве на Dixie. Прије можда три године сам вама послао сканиран примјерак текстова који често добијамо на крају литургије, а у којем су написане кратке светоотачке поуке, као и донације цркви. Тада сте ми одговорили да ради мира у кући боље ћутим, што сам и учинио.

Али, ево сад поново то износим на видјело. Тада ми је упала у очи једна донација, а на којој је поред износа писало буквално "Serbian Lodge 55". Мени ово неодољиво личи на масонерију о којој се иначе толико прича да је присутна у нашој цркви, да и птице на грани знају.

Било како било, много тога народ види и зна и снисходио је до сада. Али сад, после свега што урадише, нема више ћутања, јер ево докле нас доведоше свештеници среброљупци и завјереници. Они заиста мисле да смо ми народ овце, а ја кажем, јесмо, али словесне.

Е па, свештениче Рајићу и завјереници, ћераћемо се још...

З.Ј.

Последњи пут ажурирано ( среда, 27 мај 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.