header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Отворено писмо Синоду Београдске патријаршије Штампај Е-пошта
недеља, 30 август 2015

Моли Вас Србски народ да још једном размислите пре него што направите преседан

 Са Косовом смо већ видели како је правда у данашњем времену недостижна. Молимо вас да нас бар ви који се представљате да сте део нас и на нашем путу поштедите лицемерја. Немојте да кидате душу овог већ обогаљеног народа. Зар сада  да ви будете џелати, зар смо дотле дошли да ви затварате очи пред истином и окрећете главу?!

Да ли је и вас обузела гордост и опијеност новцем, вас који сте се пред БОГОМ заклели? Вас које народ гледа као испружену руку која је пружена дављенику? Вас који треба да сте свима нама узор, светлост на крају тунела у овим јако тешким временима?

У уторак ћете показати Србском народу ко сте и шта сте! Да ли ћете нас ујести за срце?

Искрено се надамо да ћете показати да сте достојни, да умете да праштате и да волите. Да знамо да сте и ви људи. Али ако волите наш Србски народ, поштујете наша страдања, онда никако НЕ СМЕТЕ да дозволите да ВИ будете ТА рука која ће подржати било какво страдање овог народа.

У Нишкој епархији НАРОД ВОЛИ ВЛАДИКУ ЈОВАНА, (лако за доказивање спремићемо петицију, ако је потребно да Вас уверимо) молимо вас да то имате у виду. Немојте заборавити да народ очекује да се Владика  Јован врати и да верује да ћете  бити правични у најмању руку.

Ваша Светости, зар је могуће да ћете ВИ лично опалити шамар народу који је до скоро „дисао“ са Вама?  Зар је могуће да сте нас заборавили?

Ми Вас нисмо. И просто не можемо да верујемо да сте спремни да склањате Владику иако верујемо да знате да је народ ПРОТИВ тога. МОЛИМО ВАС да још једном размислите о вашим потезима и последицама. Слажемо се да Ваши свештеници су вама драги, али смо ми видели и њихова друга лица, немојте да заборавите. Они не пате као ми, одавно су престали да деле са нама наш горки хлеб. Само се сетите бачених наранџи које су биле послате гладном народу нишке епархије.

Народ тражи ВЛАДИКУ ЈОВАНА.  Молимо Вас  да наше молбе уважите. Да нас не остављате у сузама и рањеног срца. Јер многе су сузе пале по иконама  и многе су молитве упућене, и многи су се вапаји чули  по црквама и манастирима, ако вам требају докази и на то смо спремни, ДОКАЗАЋЕМО ВАМ да смо уз НАШЕГ ВЛАДИКУ ЈОВАНА. А на ВАШЕ ДУШЕ нека иду све наше боли и патње. Питамо се да ли ћете смети да нас после свега погледате у очи?!

Меланија Петровић, Ниш

Последњи пут ажурирано ( недеља, 30 август 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.