header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Народна подршка и похвала Његовом Преосвештенству Епископу нишком Г.Г. Јовану Штампај Е-пошта
уторак, 01 септембар 2015
          На  молбу Верног народа – царског свештенства Епископије нишке, са посебном радошћу и задовољством, посредујем у објављивању њиховог писма на сајту „Борба за веру“.

Проф. Груја Р. Јовановић

+++

Глас народа, глас Сина Божјега

Народна изрека

Нама, Народу Божјем, кажу да смо царско свештенство.  Сада је час да покажемо ту своју царственост и свештеност, и да јавно, гласно и јасно, свима ставимо до знања следеће:

Захтевамо ЈАВНО ИЗВИЊЕЊЕ свих одговорних, малих, ситних који воду не могу да му носе, за ову беспризорну, јавну харангу на недужног Божјег човека, нашег Епископа Јована, и кривично гоњење оних који су заправо себе сами  већ осудили. Наш владика није заслужио ово, а нарочито од човека кога је много уважавао. Знате ли ви како Господ страшно кажњава оне који муче праведнике? Побојте га се!

Сви ви који сте се уградили у ову неправду, сами сте себи и своме имену навукли гадну љагу и нечувену бруку, (која , ако се не покајете – живеће до вијека!) сами сте себе оделили од љубави, поштовања  и поверења свог Народа! Нисте при себи. Велика је ово увреда нама, Народу од кога живите, јер овим показујете да смо ми само гомила глупака која би требало да безвољно и немо посматра линч свог Владике, да смо бесловесне гуске које гутају све што им се сервира.

Кад отерате  свога Господа и нас из Цркве, остаће вам мртви дуборези, мермер, брокати и богати декор са позлатом.

За разлику од огромне већине, наш достојанствени Владика као да је сишао са неке од страница Житија светих, прави ранохришћаски светитељ. Анђео своје Епархије, оличење сваке лепоте и  доброте, умиљат, племенит, милостив и добростив, украшен свим врлинама, пример за углед, ходајуће правило какав треба епископ да буде. Гледано из било ког аспекта, својом енергијом-трудољубљем и пожртвованошћу, узвисио је, нахранио и обогатио Богом своју Епархију, на завист лукавога.

Ми, царско свештенство, одлучно не признајемо ниједног другог епископа до Овог који је на божански  и човечански начин, у лето 2011. посађен на трон Епархије нишке, на коме од тада богоподобно блиста дијамантским сјајем, речима и делима! А од овог лета огледа се још сјајније  у очима  Народним, у очима Божјим. Таквима се дичи правоверна Србија.

Народ Њега молитвом и љубљвљу чува као шкољка свој бисер многоцен, бесцен! Нека се весели и нека не брине и нека зна да Народ не жели да чује клевете, ако и чује, не верује. И нека се пази у сваком могућем смислу, јер су слуге зла спремне на све.

Благо Мајци и Оцу који су га изнедрили и Народу који га има за пастира. Јована, дивног српског Сина, дивљења Достојан, од сада и до века!

Са љубављу,

Верни Народ – царско свештенство Епархије нишке              

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 септембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.